Θάνατος ημεδαπών στα Νέα Μουδανιά – Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στην Πύλο - Προσάραξη Ε/Π-Α/Ψ σκάφους στην Θάσο – Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Ραφήνα – Σύλληψη ημεδαπών στην Κάλυμνο

DSC_9601.1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή παραλίας Φούρκας Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής και από την θαλάσσια περιοχή παραλίας Χανιώτης – Πολυχρόνου Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής, 63χρονοι ημεδαποί.

Οι ανωτέρω διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας, όπου διαπιστώθηκαν οι θάνατοι τους.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκαν διενέργειες νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πύλου, ότι το Φ/Γ πλοίο “SKY TIME” σημαίας Παναμά, προσάραξε στην νησίδα “ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ” Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας, με έντεκα (11) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Φ/Γ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, το Φ/Γ αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και με την συνοδεία τριών περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατευθύνθηκε σε ασφαλή θέση αγκυροβολίας στον όρμο Φοινικούντας.

Από το Λιμεναρχείο Πύλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SKY TIME” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για την προσάραξη του Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφους “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” Ν.Κ. 199, εντός παλαιού λιμένα Θάσου, σε αβαθή δίπλα στο μώλο.

Ο κυβερνήτης του ανωτέρου Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφους, εκίνησε ενέργειες αποκόλλησης με την συνδρομή του Ε/Π – Α/Κ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Ν. Κ.797 Α' και του Ε/Π- Α/Κ “ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Λ .Κ. 329 Α', κατά τη διάρκεια των οποίων, τραυματίστηκε 55χρονος ημεδαπός που βοηθούσε στη διαδικασία. Συγκεκριμένα, ο 55χρονος τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο, ενώ παρελήφθη από πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΙΝ'' Ν.Α. 633, για τραυματισμό 92χρονης ημεδαπής επιβάτιδος.

Συγκεκριμένα, ο 94χρονος σύζυγος της ανωτέρου, στη προσπάθεια χειρισμών του για την ασφαλή πρόσδεση του οχήματός του στο κατάστρωμα του πλοίου, τραυμάτισε ελαφριά την 92χρονη, ενώ προκάλεσε και υλικές ζημιές σε έτερα σταθμευμένα οχήματα.

Στην 92χρονη, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του πλοίου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής “ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών ηλικίας 35 και 21 χρονών, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου για παράβαση του άρθρου 360 του Π.Κ. “Περί παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου”.

Συγκεκριμένα, τα ανωτέρω στελέχη εντόπισαν στον Κεντρικό λιμένα Καλύμνου, τον ανήλικο υιό του 35χρονου και τον ανήλικο αδερφό του 21χρονου, να διενεργούν, άνευ αδείας, υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο, ενώ οι συλληφθέντες οι οποίοι έχουν την υποχρέωση εποπτείας, βρίσκονταν στην ν. Κω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

Σχετικές εικόνες