
Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προέβησαν στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού (υπήκοος Αλβανίας) για παράβαση του Νόμου 4139/13 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών». Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΤΟΒΒΥ» στον 25χρονο, εντός ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου στον κεντρικό επιβατικό λιμένα Πειραιά, βρέθηκε στην κατοχή του μία πλαστική σακούλα, περιέχουσα κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους εκατό γραμμαρίων (100 γρ). Η μέση αξία της κατασχεθείσας ναρκωτικής ουσίας, η οποία πρόκειται να αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους, υπερβαίνει τις επτά χιλιάδες πεντακόσια ευρώ (7.500€). Στη συνέχεια, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ακολούθησε νόμιμη έρευνα στην οικία του 25χρονου, στην περιοχή «ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ» Θήρας, με αρνητικά αποτελέσματα. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Τζελέπη ότι ένα κρουαζιερόπλοιο (Κ/Ζ) σημαίας Μπαχάμες, προσέκρουσε κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του στον επιβατικό σταθμό «ΑΛΚΙΜΟΣ», στο λιμάνι του Πειραιά. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση ρήγματος μήκους δέκα (10) μέτρων και πλάτους ενός μέτρου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Οι 450 επιβάτες του Κ/Ζ αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας. Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Γυθείου ότι ένας 75χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία «ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ» του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Ο 75χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων. Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πελοποννήσου.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αιδηψού ότι ένας 75χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία «ΜΠΑΝΙΑ» Γιάλτρων Εύβοιας. Ο 75χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Στερεάς Ελλάδος για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αιδηψού.
*****
Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πρέβεζας ότι ένας 76χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Σερβίας) ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία «ΛΟΥΤΣΑ» του Δήμου Πάργας. Ο 76χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καναλλακίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κατερίνης ότι ένας 59χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Σερβίας) ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΤΗ» Κατερίνης Πιερίας. Ο 59χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.