Θάνατος λουόμενης στα Μέθανα – Θάνατος γυναίκας στο Ναύπλιο – Θάνατος άνδρα στο Πήλιο - Σύλληψη δύο ατόμων στο Ηράκλειο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Ο/Γ- Τ/Χ πλοίου στη Θήρα – Ανατροπή ερασιτεχνικού σκάφους στην Αγία Γαλήνη –

DSC_0097
Share:    

Θάνατος λουόμενης στα Μέθανα – Θάνατος γυναίκας στο Ναύπλιο – Θάνατος άνδρα στο Πήλιο - Σύλληψη δύο ατόμων στο Ηράκλειο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Ο/Γ- Τ/Χ πλοίου στη Θήρα – Ανατροπή ερασιτεχνικού σκάφους στην Αγία Γαλήνη – Πρόσκρουση Τ/Χ σκάφους στην Ιθάκη

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή Νησάκι Μεθάνων, 90χρονη ημεδαπή.

Ιδιώτης ιατρός που βρισκόταν στο σημείο διαπίστωσε το θάνατό της, ενώ η σορός διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Γαλατά.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Μεθάνων του Λιμεναρχείου Πόρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία ''ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ'' Ναυπλίου, 84χρονη.

Στην ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενο και δύο (02) ναυαγοσώστες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στη συνέχεια διενεργήθηκε απινίδωση από πλήρωμα ΕΚΑΒ, ενώ διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου - Καλαμάτας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία ''ΚΑΛΛΙΦΤΕΡΗ'' Δήμου Νότιου Πηλίου, 73χρονος.

Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους και ναυαγοσώστη και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 22 και 19 χρονών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του άρθρου 83 Ν.3386/05 “παράνομη είσοδο στη χώρα” και του άρθρου 217 του Π.Κ. “πλαστογραφία πιστοποιητικών”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου, προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά δελτία αιτούντα ασύλου, τα οποία χρησιμοποίησαν και για την έκδοση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Θήρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “POWER JET” σημαίας Κύπρου ότι κατά τη διάρκεια του πλου από τον λιμένα Ηρακλείου προς τον λιμένα Θήρας, παρουσιάστηκε βλάβη σε μία εκ των τεσσάρων μηχανών.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα με 1.070 επιβάτες, 14 ΙΧΕ και επτά δίκυκλα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “POWER JET”, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, του επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

Το πλοίο αναχώρησε με 387 επιβάτες, 21 ΙΧΕ και 2 δίκυκλα.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης από τον Κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ότι είχε εντοπίσει λέμβο, η οποία είχε ανατραπεί στη θάλασσα στην περιοχή “ΣΤΑΥΡΙ” δήμου Αγίου Βασιλείου και ότι είχε περισυλλέξει τους πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες από τη θάλασσα, καλά στην υγεία τους.

Το εν λόγω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος μετέφερε τους πέντε διασωθέντες στο αλιευτικό καταφύγιο “ΠΛΑΚΙΑ“, ενώ Ε/Π-Α/Κ ρυμούλκησε το σκάφος που είχε ανατραπεί στο εν λόγω αλιευτικό καταφύγιο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της αξιοπλοΐας του, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, ενημερώθηκε από ιδιώτη, για τον τραυματισμό επιβατών σε σκάφος στην περιοχή λιμένα Βαθέως.

Άμεσα περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στον λιμένα Βαθέως, όπου εντόπισε Τ/Χ σκάφος να είναι πλαγιοδετημένο στην προβλήτα. Κατά δήλωση του Κυβερνήτη, ο ίδιος και η συνεπιβάτιδά του, ενώ έπλεαν προς τον οικείο λιμένα προσέκρουσαν σε βραχώδη ακτή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Στη συνέχεια, αφού κατέπλευσαν με ιδία μέσα και με ασφάλεια στην περιοχή ¨ΚΑΒΟΣ¨ του λιμένα Βαθέως, διεκομίσθησαν στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Σε περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο χειριστής του εν λόγω Τ/Χ σκάφους, βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, με αποτέλεσμα να του επιβληθούν, από την οικεία Λιμενική Αρχή, οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Τ/Χ σκάφους, λόγω πρόκλησης υλικών φθορών, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες