Θάνατος λουόμενης στα Νέα Μουδανιά-Εντοπισμός 39 αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στη Ρόδο-Αποβίβαση αλλοδαπού τραυματία από Ι/Φ σκάφος στην Σκύρο-Ακυβερνησία ερασιτεχνικού σκάφους στον Αγιόκαμπο-Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Νέων Μουδανιών, ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία 74χρονη αλλοδαπή, από την παραλία ¨ΠΟΛΥΧΡΟΝΟ¨ του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας Χαλκιδικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή ¨ΠΛΗΜΜΥΡΙ¨ της Ρόδου, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) φουσκωτό σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τη Ρόδο.

Το Τ/Χ ακινητοποιήθηκε από περιπολική λέμβο του Π.Α.Θ., με τους σαράντα ένα (41) αλλοδαπούς επιβαίνοντές του (25 άνδρες, 10 γυναίκες και 6 ανήλικα) να είναι καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, το ταχύπλοο σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου, συνοδεία δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχαν μεταβεί στην περιοχή, προς παροχή συνδρομής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί εκ των διασωθέντων, ως διακινητές των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας μετανάστευσης¨.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σκύρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ένας 49χρονος αλλοδαπός επιβαίνοντας ενός επαγγελματικού-τουριστικού-ιστιοφόρου (Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ) σκάφους ελληνικής σημαίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 7,5 ν.μ. βορειοδυτικά της Σκύρου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Αμέσως, στο σημείο μετέβη το ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος ¨ALWAYS SUMMER¨ Ν.Π. 7126, με τη συνοδεία του οποίου το Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε στο λιμάνι της Λιναριάς της Σκύρου. Στη συνέχεια, στον 49χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου. Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Σκύρου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Αγιόκαμπου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ακυβερνησία ενός ερασιτεχνικού σκάφους ελληνικής σημαίας, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ¨ΚΟΥΛΟΥΡΑ¨ της Λάρισας. Αμέσως, στο σημείο μετέβη το επαγγελματικό-αλιευτικό (Ε/Π-Α/Κ) σκάφος ¨ΝΙΚΟΣ¨ Σ.Θ. 795, στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής, με τη συνοδεία του οποίου το ερασιτεχνικό σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Στομίου, με τους δύο (02) επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, από το λιμάνι Φούρνων της Ικαρίας στο λιμάνι Καρλοβασίου της Σάμου, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ¨ Ν.Π. 12577, 43χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες