Θάνατος λουόμενης στη Μήλο - Θάνατος ημεδαπού στα Νέα Μουδανιά - Μηχανική βλάβη Ε/Γ - Τ/Χ πλοίου στην Τήνο - Αλιευτικός έλεγχος στη Μυτιλήνη

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία ''ΠΑΠΙΚΙΝΟΥ'' ν. Μήλου, 65χρονη ημεδαπή.

Στην ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστρια, με αρνητικά αποτελέσματα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μήλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, για το θάνατο ημεδαπού εντός Θ/Γ σκάφους σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, στη θαλάσσια περιοχή Χαλκιδικής.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο με περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν τον εν λόγω άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Τ/Χ πλοίου ''FLYING CAT 3'' Ν.Π. 10562, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του από τον λιμένα ν. Τήνου, παρουσίασε μηχανική βλάβη και συγκεκριμένα σφάλμα κάρτας ελέγχου της αριστερής κύριας μηχανής του.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Ραφήνας προς τους λιμένες ν. Τήνου - ν. Μυκόνου - ν. Τήνου - Ραφήνας, με 250 επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''FLYING CAT 3'' μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης από ΤΚΕΠ του οικείου λιμένα και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρχε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Σε αλιευτικό έλεγχο που διενεργήθηκε, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του γραφείου Αλιείας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, εντοπίστηκαν τρεις (03) ερασιτέχνες αλιείς, να έχουν αλιεύσει από κοινού με τη χρήση φωτεινής πηγής (φακούς Led) εκατόν είκοσι δύο (122) άτομα του είδους ''ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ'', εντός απαγορευμένης χρονικά περιόδου για το εν λόγω είδος, ενώ τόσο η μέθοδος αλιείας όσο και το είδος είναι απαγορευμένα στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκαν τρεις (03) φακοί και η ποσότητα των ανωτέρω αλιευμάτων, η οποία επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

Σχετικές εικόνες