Θάνατος λουόμενης στη Ρόδο - Αεροδιακομιδή ασθενούς από Δ/Ξ πλοίο στη Μυτιλήνη - Σύλληψη Κυβερνήτη Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους στην Κάρπαθο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στον Πειραιά - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Σύρο - Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα -

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου ότι μία 68χρονη αλλοδαπή ανασύρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας της Καλλιθέας Ρόδου. Η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ένας 29χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος (λιπαντής) δεξαμενόπλοιου σημαίας Ν. Μάρσαλ, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Λέσβου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο παρέλαβε τον 29χρονο και τον μετέφερε στον Αερολιμένα Μυτιλήνης, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ».

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρπάθου προέβησαν στη σύλληψη του Κυβερνήτη ενός Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους για παράβαση του άρθρου 19 του Ν. 4926/2022 ¨Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής¨.

Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου του σκάφους στο λιμάνι των Πηγαδιών Καρπάθου βρέθηκαν τριάντα εννέα (39) άτομα εντός του πλοίου αντί για τριάντα έξι (36) που αντιστοιχούσε στη λίστα επιβαινόντων. Από το Λιμεναρχείο Καρπάθου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη για τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή της Πύλης Ε7 (Λεμονάδικα) στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ΙΧΕ όχημα με οδηγό έναν αλλοδαπό άνδρα, χτύπησε με τον δεξιό καθρέπτη του οχήματος του μία ημεδαπή γυναίκα, η οποία περπατούσε στη διάβαση πεζών, με αποτέλεσμα την πτώση της στο οδόστρωμα και τον τραυματισμό της.

Η γυναίκα διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας ¨Αγ. Παντελεήμονας¨, για την παροχή ιατρικής φροντίδας. Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Αυστρίας, το οποίο βρισκόταν 3,6 ν.μ. νότια της Σύρου με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, αιτούνταν συνδρομή λόγω μηχανικής βλάβης. Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» Ν.Σ. 999, το οποίο ρυμούλκησε το Ι/Φ στην μαρίνα του Φοίνικα στη Σύρο, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού εγγράφου αποκατάστασης της βλάβης και διατήρησης της ισχύος των πιστοποιητικών του σκάφους, από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Πάτρας προέβησαν στη σύλληψη μίας 32χρονης αλλοδαπής στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν από τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι η 32χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο δεν της επέτρεπε την νόμιμη παραμονή της σε χώρο SCHENGEN, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι ένας 73χρονος αλλοδαπός, επιβάτης κρουαζιερόπλοιου σημαίας Βερμούδες, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Ο 73χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, ενώ το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του με προορισμό τον λιμένα Βαλέτα Μάλτας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-αγοριού 19μηνών, από το λιμάνι της Άνδρου στο λιμάνι της Ραφήνας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. και

-92χρονης, από το λιμάνι του Καλάμου Λευκάδας στο λιμάνι του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το Θαλάσσιο Ταξί «ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ» Ν.Λ. 313.

Σχετικές εικόνες