Θάνατος λουόμενης στη Χερσόνησο - Τραυματισμός εργαζόμενου στο Κερατσίνι - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Βόλο - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Καβάλα - Διακομιδές ασθενών

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.jpg
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή του κόλπου Χερσονήσου, 86χρονη αλλοδαπή.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Ιατρικό Κέντρο Χερσονήσου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου διενεργείται προανάκριση.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, για τον τραυματισμό 52χρονου εργαζόμενου, κατά τη διάρκεια εργασίας του σε προβλήτα της εγκατάστασης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, στην περιοχή του Ικονίου Κερατσινίου.

Συγκεκριμένα, ο 52χρονος βρισκόταν σε κλειστό κλωβό ασφαλείας όπου κατά τη διάρκεια ανύψωσης από ανυψωτικό περονοφόρο μηχάνημα (κλαρκ) έπεσε, μαζί με τον κλωβό, από ύψος περίπου δύο μέτρων (02,00μ.), με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο ανωτέρω άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του οικείου Οργανισμού Λιμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ''ΑΤΤΙΚΟΝ'', για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 50χρονος χειριστής του κλαρκ.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για μηχανική βλάβη στο σύστημα αγκυροβολίας του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ'' Ν.Π. 12513, το οποίο βρισκόταν στον λιμένα Βόλου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεραμωτής, για τον εντοπισμό πυρομαχικού (ναυτικής νάρκης), στην παραλία Αγιάσματος Κεραμωτής Καβάλας.

Το ανωτέρω πυρομαχικό, διαμέτρου περίπου ενός μέτρου (01μ.), βρίσκεται σε κατάσταση διάβρωσης, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του είναι υπό του αμμώδους εδάφους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-58χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-70χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' N.N. 64.

Σχετικές εικόνες