Θάνατος λουόμενης στην Ξάνθη – Απαγόρευση απόπλου σε Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά – Ακυβερνησία σκάφους στην Κέρκυρα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Ιθάκη – Ανατροπή σκάφους στα Χανιά

ΠΛΣ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Μάνδρας Αβδήρων Ν. Ξάνθης, 75χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους.

*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά για βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ “FLYING DOLPHIN XXIX” Ν.Π. 10232, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Αίγινα.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στον λιμένα Πειραιά και αποβίβασε τους 11 επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “FLYING DOLPHIN XXIX” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.


*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας σκάφους "ΙΡΙΔΑ" Σ.Λ. 132, στη θαλάσσια περιοχή "ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ" ν. Κέρκυρας, με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το "ΙΡΙΔΑ" να οδηγείται προς στην περιοχή "ΜΕΣΟΓΓΗ" με τη συνδρομή του Ε/Π "ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ" Σ.Λ. 131, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, ενώ οι πέντε επιβαίνοντες είχαν αποβιβαστεί στη στεριά από έτερο διερχόμενο σκάφος.

Από την οικεία λιμενική Αρχή του απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και τη διενέργεια επιθεώρησης από ΤΚΕΠ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

*****
Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ιθάκης και Κεφαλληνίας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία του Ι/Φ “ΜΑΜΑ JOE” σημαίας Ιταλίας, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΤΑΙΝ ΜΑΣΟΣ” Ν. Χίου 823, το οποίο ρυμούλκησε το Ι/Φ στον λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΜΑΜΑ JOE” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον οργανισμό που το παρακολουθεί.

*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χανίων, ότι επί της ακτής "ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ" βρίσκεται αναποδογυρισμένο το σκάφος "ΩΚΕΑΝΙΣ" Σ.Χ.1136, το οποίο είχε εκμισθωθεί σε δύο αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιβαινόντων, το εν λόγω σκάφος ανετράπη λόγω κυματισμού στη ως άνω θαλάσσια περιοχή σε μικρή απόσταση από την ακτή, και οι δύο αλλοδαποί εξήλθαν στην ακτή.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας "ΒΑΜΟΥ" και στην συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, από όπου εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ το ανωτέρω σκάφος ανασύρθηκε από την ακτή με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

Σχετικές εικόνες