Θάνατος λουόμενης στην Αγιά Λάρισας - Τραυματισμός αλλοδαπών στην Κέρκυρα - Μηχανική βλάβη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στη Κέφαλο ν. Κω - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στη Χίο

ΠΛΣ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΠΛΑΤΙΑ ΑΜΜΟΣ” Δ. Αγιάς Ν. Λάρισας, 70χρονη ημεδαπή.

Στην ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη γιατρό, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γόννων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Αγιόκαμπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας, για περιστατικό τραυματισμού δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 29 ετών, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''ΓΛΥΦΑΔΑ'' ν. Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω ενώ έκαναν ελκόμενο πνευστό θαλάσσιο μέσο αναψυχής (θαλάσσιο καναπέ), τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ' όπου και εξήλθαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Καρδάμαινας του Λιμεναρχείου Κω, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ''ΚΩΣ 40.2'' Ν.Π. 12775, λόγω μηχανικής βλάβης, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. ανατολικά του λιμένα Κεφάλου ν. Κω.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για το σημείο αναχώρησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΜΑΡΙ Ι” Ν. ΚΩ 41 και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ” Ν.ΚΩ 77, προς παροχή συνδρομής.

Το ''ΚΩΣ 40.2'' εντοπίστηκε, με τους επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους, και κατέπλευσε αυτοδύναμα, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και του “ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ”, στον λιμένα Κεφάλου ν. Κω, όπου και προσέδεσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, επί της οδού “Εθνικής Αντιστάσεως” και “Σπύρου Γαρδικιώτη”, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μία 26χρονη, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό μία 44χρονη.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 44χρονης, η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Μεστών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΨΑΡΑ ΓΚΛΟΡΥ” Ν.Π. 12085, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ψαρά για Βολισσό Χίου και επιστροφή, αδυνατεί να προσεγγίσει τον λιμένα Βολισσού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και αντί αυτού το πλοίο θα καταπλεύσει στον λιμένα Μεστών Χίου.

Από το πλοίο αποβιβάστηκαν εξήντα τρεις (63) επιβάτες, δέκα (10) Ι.Χ.Ε. και ένα (01) Φ/Γ, ενώ επιβιβάστηκαν επτά (07) επιβάτες και τέσσερα (04) Ι.Χ.Ε. οχήματα, με προορισμό τον λιμένα ν. Ψαρών.

Σχετικές εικόνες