Θάνατος λουόμενης στην Αλεξανδρούπολη - Θάνατος λουόμενου στον Ωρωπό - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο - Εντοπισμός και διάσωση επιβαινόντων σε πνευστή λέμβο στην Κάρυστο

ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, 74χρονη λουόμενη, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''Αγία Παρασκευή'' Νέας Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Έβρου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, 62χρονος λουόμενος, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''Βλιχάδα'' Αγίων Αποστόλων Καλάμου Αττικής.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ''Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ'', όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Νεκροτομείο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE HORIZON'' Ν.Π. 10579 για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα Ηρακλείου, κατά την εκτέλεση δρομολογίου του από τον λιμένα Ηρακλείου προς τον λιμένα Πειραιά, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή. Επί του πλοίου επέβαιναν 930 επιβάτες,102 μέλη πληρώματος ,169 ΙΧΕ, 102 Φ/Γ και 17 Δ/Κ.

Το ''BLUE HORIZON'' συνέχισε τον πλου του με χρήση της αριστερής κύριας μηχανής και κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά μεσημβρινές ώρες σήμερα, όπου αποβίβασε όλους τους επιβάτες και τα οχήματα με ασφάλεια.

Στην συνέχεια του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη, από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****
Ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Καρύστου, Κέας, Άνδρου και Τήνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για τρεις αγνοούμενους ημεδαπούς (δύο άνδρες 65 ετών και μία γυναίκα 59 ετών), οι οποίοι επέβαιναν σε πνευστή λέμβο, στην θαλάσσια περιοχή του Στενού Καφηρέα.

Υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.ΣΕ.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το ιδιωτικό σκάφος ''ΓΕΡΑΙΣΤΟΣ ΙΙ'' Τ.Κ. 94, το οποίο εντόπισε τους τρεις επιβαίνοντες του προαναφερόμενου σκάφους με όνομα ''ΟΣΤΡΙΑ'' Τ.Π. 2440 ΣΤ', σε βραχώδη περιοχή της ν. Μανδήλου Εύβοιας.

Οι ανωτέρω επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από το ιδιωτικό σκάφος και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά, όπου δήλωσαν καλά στην υγεία τους.

Σχετικές εικόνες