Θάνατος λουόμενης στην Επανομή – Θάνατος λουόμενου στην Παλαιά Φώκαια - Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Ρέθυμνο την 11.05.2024 - Θάνατος ναυτικού κρουαζιερόπλοιου στην Καβάλα - Παροχή συνδρομής σε χειριστές

ΥΝΑΝΠ_3.original.original.width-1600
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Θεσσαλονίκης, ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΡΑΛΙΑ» στην Επανομή, μία 84χρονη ημεδαπή. Στην 84χρονη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, το οποίο την παρέλαβε και την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ¨ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από τη Λιμενική Αρχή της Μηχανιώνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Φώκαιας του Κεντρικού Λιμεναρχείου του Λαυρίου, ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Χάρακα Αττικής, ένας 91χρονος ημεδαπός. Ο 91χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βούλας ¨ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη Λιμενική Αρχή της Παλαιάς Φώκαιας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

.Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την ανεύρεση σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων σε προχωρημένη σήψη, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Γεροποτάμου Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου την 11/05/2024, αναγνωρίστηκε η σορός, κατόπιν ταυτοποίησης γενετικού υλικού (DNA). Πρόκειται για 67χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε πέσει στη θάλασσα από ένα Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, στη θαλάσσια περιοχή 17,7 ν.μ. νοτιοανατολικά της Ύδρας την 13-04-2024 και έκτοτε αγνοούταν.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καβάλας από τον ναυτικό πράκτορα ενός κρουαζιερόπλοιου (Κ/Ζ) σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας, ότι ένας 47χρονος αλλοδαπός ναυτικός είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του στην καμπίνα του. Ο θάνατος του 47χρονου διαπιστώθηκε από τον ιατρό του πλοίου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού ότι δύο ημεδαποί χειριστές όρθιας κωπηλατικής σανίδας (SUP) βρίσκονταν στη νήσο Φλέβες και αδυνατούσαν να επιστρέψουν στην Άκρα Λαιμού, απ’ όπου ξεκίνησαν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Στο σημείο μετέβη ένα ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε και μετέφερε τους χειριστές SUP με ασφάλεια στην μαρίνα Βουλιαγμένης. Οι δύο ημεδαποί δήλωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Γυθείου για την ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, ενός ιστιοφόρου σκάφους (Ι/Φ) σημαίας Σλοβενίας, στη θαλάσσια περιοχή του Μεσσηνιακού κόλπου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβη ένα επαγγελματικό-αλιευτικό (Ε/Π-Α/Κ) σκάφος, με τη συνδρομή του οποίο το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στην μαρίνα Καλαμάτας. Από το Λιμεναρχείο Γυθείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-83χρονης και 54χρονου, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” N.Π. 10001,

-76χρονης, από το λιμάνι της Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες