Θάνατος λουόμενης στην Επανομή – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Σκιάθο – Παροχή συνδρομής σε χειριστή θαλασσίου αλεξιπτώτου στον Σαρωνικό και σε χρήστες σανίδας όρθιας κωπηλασίας (S.U.P.) στην Άνδρο – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΠΑΛΙΟΥΡΑ” Επανομής Θεσσαλονίκης, 78χρονη ημεδαπή.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με περιπολικό όχημα από ξηράς, καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, από πλήρωμα του οποίου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ από γιατρό του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΑΧΕΠΑ”.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Μηχανιώνας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Σκιάθου για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης, του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΛΕΙΖΥ ΝΤΕΪ” Ν. Βόλου 806 στη παραλία Κάστρο Σκιάθου, με 46 επιβάτες, ενώ εκτελούσε ημερινό περιηγητικό πλου.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ το υπό βλάβη σκάφος προσεγγίστηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΤΑ ΛΑΛΑΡΙΑ” Ν. Σκιάθου 25, κενό επιβατών, το οποίο και ρυμούλκησε το “ΛΕΙΖΥ ΝΤΕΪ” σε παρακείμενη παραλία, όπου πραγματοποιήθηκε μετεπιβίβαση επιβατών στο “ΤΑ ΛΑΛΑΡΙΑ” και στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ” Ν.Π. 2149.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, για περιστατικό πτώσης μονοθέσιου μηχανοκίνητου θαλασσίου αλεξιπτώτου, στην περιοχή της 3ης παραλίας Γλυφάδας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς, προς παροχή συνδρομής στον 41χρονο ημεδαπό. Ο ανωτέρω έπεσε στη θάλασσα ύστερα από λάθος χειρισμό του αλεξιπτώτου, με αποτέλεσμα κατά την πτώση του να σπάσει ο έλικας αυτού. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του ναυαγοσώστη και τη συνδρομή στελέχους του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, ο 41χρονος βγήκε με ασφάλεια στην ακτή, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Άνδρου, για δυσχερή θέση δύο (02) χειριστών σανίδας όρθιας κωπηλασίας (SUP), στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ” ν. Άνδρου, λόγω ισχυρών ρευμάτων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Άμεσα, για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και επαγγελματίες ναυαγοσώστες που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω παραλία, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, προς παροχή συνδρομής. Ανωτέρω χειριστές εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους, περισυνελέγησαν από σωστική λέμβο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην παραλία Αγίας Μαρίνας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-65χρονου, από τον λιμένα Καταπόλων ν. Αμοργού προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.N. 64 και

-41χρονης, από τον λιμένα Παξών ν. Κέρκυρας προς τον λιμένα Πέρδικας Θεσπρωτίας, με το Ε/Ρ-Α/Ψ “ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Λ.Π. 805.