Θάνατος λουόμενης στην Ερμιόνη - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Θήρα - Αλιευτικός έλεγχος στη Λάρυμνα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε.Ι.Χ. όχημα στην Καβάλα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τι μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ερμιόνης, για 77χρονη ημεδαπή λουόμενη, η οποία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή ''ΘΕΡΜΗΣΙΑ'' Ερμιόνης. Η 77χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου – Καλαμάτας.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “POWER JET” σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Ηρακλείου στο λιμάνι της Θήρας, με 692 επιβάτες, 22 Ι.Χ.Ε και 04 Δ/Κ, ότι παρουσίασε βλάβη σε μία από τις τέσσερις κύριες μηχανές. Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμάνι “ΑΘΗΝΙΟΣ” της Θήρας, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες. Από το Λιμεναρχείο της Θήρας αρχικά έγινε η απαγόρευση απόπλου του “POWER JET”, ενώ κατόπιν προσκόμισης σχετικής βεβαίωσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το πλοίο συνέχισε τους πλόες του με τρεις κύριες μηχανές.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, εντοπίστηκε από στελέχη του Γ' Λιμενικού Τμήματος Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ένας 65χρονος αλιέας, να έχει αλιεύσει με το αλιευτικό (Α/Κ) του σκάφος χίλια πεντακόσια τεμάχια (1.500 τμχ) ζώντων αχινών αντί των εξακόσιων (600) επιτρεπόμενων, στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ» της Μαλεσίνας. Από την Λιμενική Αρχή της Λάρυμνας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η πλεονάζουσα ποσότητα των αλιευμάτων κατασχέθηκε και στη συνέχεια ποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κέρκυρας από τον Πλοίαρχο του Επιβατηγού-Υδροπτέρυγου (Ε/Γ-Υ/Γ) «ΠΑΞΟΣ ΑΪΛΑΝΤ» Ν.Π. 12455, ότι κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου του από το λιμάνι του Γαϊου προς το λιμάνι της Κέρκυρας διαπιστώθηκε βλάβη της δεξιάς κύριας μηχανής, με ογδόντα οκτώ (88) επιβάτες και έξι (06) άτομα πλήρωμα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καβάλας, για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε ένα Ε.Ι.Χ. όχημα στο κεντρικό λιμάνι. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου κατέσβησε πλήρως την πυρκαγιά, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός ή υλικές ζημιές προς τρίτους.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-23χρονου, από το λιμάνι της Κιμώλου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ¨ Ν.Ν.57 και

-88χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν.67.

Σχετικές εικόνες