Θάνατος λουόμενης στην Καβάλα και στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Χίο - Σύλληψη οδηγού δίκυκλης μοτοσικλέτας στην Μύκονο - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα -Διακομιδές ασθενών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ‘’Καλαμίτσα’’ Ν. Καβάλας, 85χρονη ημεδαπή.

Η γυναίκα διακομίστηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας της Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής, 70χρονη ημεδαπή.

Η γυναίκα διακομίστηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Εθνικής Αντίστασης ν. Κέρκυρας, όταν 64χρονος οδηγός δίκυκλου εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα την πτώση του στο οδόστρωμα και τον τραυματισμό του.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους “CAPTAIN CHRIS” Ν.Π.2387, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 3,8 ν.μ. νοτιοανατολικά νησίδας Βενέτικου, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το “CAPTAIN CHRIS” με τους δύο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, στην περιοχή μετέβη το Ρ/Κ “ΜΙΧΑΛΗΣ” Ν.Χ. 259, το οποίο ρυμούλκησε το εν λόγω σκάφος με ασφάλεια στον λιμένα Χίου.

Από το Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός 20χρονου ημεδαπού οδηγού δίκυκλου, προέβησαν τα στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο Νέο Λιμένα Μυκόνου, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι στερείτο σχετικής άδεια οδήγησης. Επιπλέον, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Διεύθυνσης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αερχής, διαπιστώθηκε ότι κατείχε μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 0,92 γρ., η οποία και κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε σήμερα η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ι/Φ σκάφους “IL VAGABONDO” σημαίας Πολωνίας, για προσάραξη του εν λόγω σκάφους, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή βόρεια των Οθωνών, την 15.08.2022.

Το Ι/Φ σκάφος συνέχισε τον πλου του προς την μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας και κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα ύφαλα του σκάφους, καθώς και ελαφρύς τραυματισμός ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος έλαβε ιατρική περίθαλψη στο Γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας και είναι καλά στην υγεία του.

Από την Λιμενική Αρχή Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “IL VAGABONDO” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που του παρακολουθεί και βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-82χρονου, από τον λιμένα Αγκιστρίου στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-60χρονης από τον λιμένα Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ‘’ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ’’ Ν.Π. 10001 και

-71χρονης, από τον λιμένα Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες