Θάνατος λουόμενης στην Κέρκυρα - Θάνατος λουόμενων στην Κέρκυρα και στη Ξάνθη - Τραυματισμός μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο - Παροχή συνδρομής σε σκάφος στην Χαλκιδική - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες την 22-07-2023, από την θαλάσσια περιοχή “ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ” ν. Κέρκυρας, 79χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή “ΡΟΔΑ” ν. Κέρκυρας, 81χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΕΡΑΣΜΙΟΥ” της Π.Ε. Ξάνθης, 15χρονος ημεδαπός.

Στον ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”, όπου, βραδινές ώρες χθες, κατέληξε.

Από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, για περιστατικό τραυματισμού 48χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος, ειδικότητας ηλεκτρολόγου, σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Κυλλήνης με προορισμό τον λιμένα ν. Ζακύνθου.

Ειδικότερα, ο εν λόγω ναυτικός κατά τη διάρκεια της βάρδιας του στο μηχανοστάσιο, γλίστρησε στη σκάλα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι.

Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για παροχή συνδρομής σε 84χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε αποπλεύσει με το σκάφος του για διενέργεια αλιείας, πρωινές ώρες σήμερα, στην θαλάσσια περιοχή Τορωναίου κόλπου Χαλκιδικής, και έκτοτε αγνοείτο.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή αναχώρησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς, καθώς και τρία ιδιωτικά Τ/Χ σκάφη.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το εν λόγω σκάφος με τον 84χρονο επιβαίνοντα καλά στην υγεία του.

Στη συνέχεια το ανωτέρω σκάφος, το οποίο είχε υποστεί μηχανική βλάβη, ρυμουλκήθηκε από έτερο Ε/Ρ - Α/Ψ σκάφος και κατέπλευσε με ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή “ΨΑΚΟΥΔΙΑ” Τορωναίου κόλπου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-93χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64 ,

-59χρονου, από τον λιμένα ''ΚΑΤΑΠΟΛΩΝ'' ν. Αμοργού στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.Ν. 67,

-73χρονου και 71χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.Ν. 67,

-80χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΜΕΓΚΑ ΣΤΑΡ'' Ν.Θ. 141.

Σχετικές εικόνες