Θάνατος λουόμενης στην Κίσσαμο Κρήτης - Τραυματισμός άνδρα στον Βόλο - Προσάραξη Ι/Φ-Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Σκόπελο - Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στον Πόρο - Σύλληψη άνδρα στη Χάλκη

ΚΤΙΡΙΟ ΥΝΑΝΠ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή “ΦΑΛΑΣΣΑΡΝΑ” του Δήμου Κισσάμου ν. Κρήτης, 61χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για περιστατικό τραυματισμού 64χρονου ημεδαπού, στον παραλιακό δρόμο στην περιοχή ¨ΠΑΠΑ ΝΕΡΟ¨ Αγίου Ιωάννη του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου Νομού Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, ο 64χρονος έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει από 3,5μ. ύψος πάνω σε βράχια εντός του θαλάσσιου ύδατος και να τραυματιστεί.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ», όπου νοσηλεύεται.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, για προσάραξη Ι/Φ-Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ελληνικής σημαίας, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αγνώντα ν. Σκοπέλου.

Ειδικότερα, ενώ το σκάφος ήταν πρυμνοδετημένο στην προβλήτα του λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου, λόγω των ισχυρών άνεμων που επικρατούσαν στην περιοχή, έγινε προσπάθεια του Κυβερνήτη να το απομακρύνει από την προβλήτα, με αποτέλεσμα το σκάφος να μείνει ακυβέρνητο και να προσαράξει στην παραλία Αγνώντα ν. Σκοπέλου.

Οι επιβαίνοντες του σκάφους εξήλθαν στη στεριά, καλά στην υγεία τους, με το σκάφος να παραμένει προσαραγμένο στην παραλία, με ελαφριά κλίση, χωρίς να παρουσιάζει εισροή υδάτων, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας πρόκειται να πραγματοποιηθούν ενέργειες αποκόλλησης και το εν λόγω σκάφος να ρυμουλκηθεί σε ασφαλή περιοχή.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου, για περιστατικό ακυβερνησίας Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ελληνικής σημαίας, λόγω απώλειας της μηχανικής πρόωσης και της άγκυρας του, στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα ν. Πόρου, με δυο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για το σημείο αναχώρησε Ε/Γ-Λάντζα με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, προς παροχή συνδρομής.

Το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος εντοπίστηκε και ρυμουλκήθηκε από την Ε/Γ- Λάντζα στον λιμένα ν. Πόρου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύθηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού ηλικίας 21 ετών, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Χάλκης για παράβαση του Ν. 3386/05 (Παράνομη είσοδος στη χώρα) και του άρθρου 29 παρ.7 του Ν. 4251/2014 (Κατοχή πλαστών εγγράφων).

Ειδικότερα, ο ανωτέρω, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στον λιμένα ν. Χάλκης, βρέθηκε να κατέχει συνολικά τρία (03) ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σχετικές εικόνες