Θάνατος λουόμενης στην Πλαταριά Θεσπρωτίας - Προσάραξη Κ/Ζ πλοίου στους Φούρνους Κορσεών - Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στο Πέραμα Μεγάρων - Σύλληψη ατόμων στη Σάμο - Παροχή συνδρομής σε λέμβο σε δυσχερή θέση στην Κάλυμνο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Πλαταριάς Θεσπρωτίας, 79χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Σάμου, Πάτμου, Φούρνων Κορσεών και Αγίου Κηρύκου, για προσάραξη Κ/Ζ πλοίου σημαίας ST. KITTS & NEVIS σε αμμώδη αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή στενών ν. Φούρνων, κοντά στη ν. Κισηριά, με είκοσι δύο (22) μέλη πληρώματος και σαράντα έξι (46) επιβάτες.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για το σημείο αναχώρησαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, δύο (02) Α/Κ σκάφη με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και έναν ιδιώτη δύτη, ένα (01) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο και δύο (02) Ρ/Κ πλοία, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ο αλιευτικός σύλλογος Φούρνων.

Με τη συνδρομή του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ενός περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκε η αποβίβαση των επιβατών στον λιμένα Φούρνων, όλοι καλά στην υγεία τους.

Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο αποκολλήθηκε με τη συνδρομή των ανωτέρω Ρ/Κ πλοίων και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Φούρνων, συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους και του περιπολικού σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Φούρνων Κορσεών που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος, ο Υποπλοίαρχος και ο Ανθυποπλοίαρχος του Κ/Ζ, για παράβαση του άρθρου 277 Π.Κ. ¨πρόκληση ναυαγίου¨, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού κλάσεως από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, για προσάραξη Θ/Γ σκάφους ελληνικής σημαίας, σε αμμώδη αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή υδροβιότοπου Βουρκαρίου Περάματος Μεγάρων, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή αναχώρησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Α/Κ σκάφος καθώς και δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, προς παροχή συνδρομής.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι τρεις (03) ημεδαποί επιβιβάστηκαν στο Α/Κ σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Στη σύλληψη δώδεκα (12) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, για παράβαση του άρθρου 29 πργ. 7 του Ν.4251/2014 ¨κατοχή πλαστών εγγράφων¨ και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨παράνομη είσοδο στον ελλαδικό χώρο¨.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην περιοχή Καρλόβασι ν. Σάμου, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν να έχουν στην κατοχή τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για διευκόλυνση της διαμονής τους.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από ιδιώτη, για την ύπαρξη πνευστής λέμβου (tender) σε δυσχερή θέση, πλησίον του όρμου Βλυχαδιών ν. Καλύμνου.

Άμεσα, στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε την εν λόγω λέμβο με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, ο οποίος περισυνελλέγη και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον οικείο όρμο. Η ανωτέρω λέμβος, διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος, ενώ από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-79χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-07χρονης, από τον λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες