Θάνατος λουόμενης στο Ηράκλειο Κρήτης - Τραυματισμός ατόμου σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα - Σύλληψη ατόμου στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΑΡΒΗ” του Δήμου Βιάννου Ν. Ηρακλείου, 79χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Καλών Λιμένων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τον τραυματισμό 38χρονου αλλοδαπού, ιδιοκτήτη συνεργείου εκτέλεσης εργασιών συντήρησης σε πλοία, σε ιδιωτικό ναυπηγείο στη Σαλαμίνα.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών συντήρησης σε Φ/Γ πλοίο σημαίας Cayman Islands, τραυματίστηκε στα δάκτυλα του αριστερού άνω άκρου.

Στη συνέχεια, ο 38χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ για την παροχή περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης, απ' όπου και εξήλθε.

Από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος του Πλοίου και ο ανωτέρω 38χρονος ιδιοκτήτης του συνεργείου, ενώ αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο τεχνικός ασφαλείας του πλοίου.

*****
Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, για παράβαση του άρθρου 82 παρ. 4 του Ν.3386/05 (Αλλοδαπός ανεπιθύμητος σε έδαφος SCHENGEN), του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα με χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου) και του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν.4251/14 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων) σε συνδυασμό με το άρθρο 216 του Π.Κ. (Πλαστογραφία).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 37χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να εξέλθει παράνομα από τη χώρα. Επιπλέον, για τον ανωτέρω υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της άρνησης εισόδου και διαμονής υπηκόου τρίτης χώρας σε έδαφος SCHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-69χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032,

-40χρονου, από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΦΙΑ Κ” Ν.Π.12295.

Σχετικές εικόνες