Θάνατος λουόμενης στο Λαγονήσι – Θάνατος λουόμενου στην Κεφαλληνία - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στον Βόλο – Σύγκρουση σκαφών στη Χαλκίδα και στις Σπέτσες – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου Λαγονησίου, 69χρονη.

Η ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β΄ Λιμενικό τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής .

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Σκάλα Κεφαλληνίας, 69χρονος .

Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας .

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε απογευματινές ώρες χθες, στην παραλιακή οδό Αργοναυτών Βόλου εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα, όταν 18χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος, έχασε τον έλεγχό του οχήματος και προσέκρουσε στην μπάρα εισόδου του παραλιακού πεζοδρομίου και κατέληξε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, ενώ από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 18χρονος οδηγούσε χωρίς να κατέχει την προβλεπόμενη από το νόμο άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ο 18χρονος συνελήφθη και κρατείται στην Δ.Α. Μαγνησίας καθώς για το όχημα υποβλήθηκε έγκληση για κλοπή του από τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ότι κατά τη διενέργεια ανοίγματος της συρταρωτής γέφυρας Ευρίπου και κατά την διαδικασία διέλευσης των πλοίων, πραγματοποιήθηκε ελαφριά σύγκρουση δύο σκαφών.

Συγκεκριμένα, το Ε/Γ -Τ/Ρ «Ο΄ΝΑΤΑΛΙΝΑ» Ν.Π. 12473, στο οποίο επέβαιναν δεκαοχτώ (18) άτομα, ήρθε σε επαφή με το βοηθητικό ιχθυοκαλλιέργειας «ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΣΤΑΡ» Ν.Θ. 1399, στο οποίο επέβαιναν τρία (03) άτομα.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων στα σκάφη και δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος, ενώ προκλήθηκαν μόνο ελαφριές υλικές ζημιές και στα δύο σκάφη .

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο σκαφών μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σπετσών, από τον Κυβερνήτη του Θαλάσσιου Ταξί «ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ» Ν. Σπετσών 1429, ότι ενώ είχε αποπλεύσει από τον νέο λιμένα Σπετσών με προορισμό τον παλαιό λιμένα Σπετσών με πέντε (05) επιβαίνοντες, προσέκρουσε στο Τ/Ρ-Ε/Π σκάφος «GOGOO» Ν.Π. 11619, στο οποίο επέβαιναν δύο (02) άτομα, στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓ. ΜΑΜΑΣ».

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων στα σκάφη και δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος, ενώ προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα έξαλα των δύο σκαφών

Τα δύο σκάφη κατέπλευσαν αυτοδύναμα στον λιμένα Ντάπιας, ενώ από το Λιμεναρχείο Σπετσών, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο σκαφών μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους «TILBA TILBA» σημαίας Γερμανίας με έναν (01) επιβαίνοντα, λόγω μηχανικής βλάβης και αδυναμία χρήσης των ιστίων, στη θαλάσσια περιοχή νότια νήσων Οθωνών. 

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος και ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το σκάφος «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» Τ.Κ. 1297 με τη συνδρομή του οποίου το «TILBA TILBA» μεταφέρθηκε και αγκυροβόλησε με ασφάλεια έξω από τον λιμένα ΑΛΥΠΑ Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-65χρονου, από τον λιμένα ν. Αγίου Ευστρατίου στον λιμένα Μύρινας, με το Ν/Γ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-43χρονου, από τον λιμένα ν. Κύθνου στον λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.