Θάνατος λουόμενης στο Πήλι Ευβοίας - Βλάβη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στην Καβάλα - Απαγόρευση απόπλου σε Ι/Φ σκάφος στη Σκιάθο - Διακομιδή ασθενούς

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από την θαλάσσια περιοχή παραλίας “Πήλι” ν. Ευβοίας, 80χρονη ημεδαπή.

Στη ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμενικό Σταθμό Μαντουδίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενεργήθηκε νεκροψίας νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ” Ν. Πειραιά 11173, για βλάβη στο ελικοπηδάλιο, κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Κέρκυρας με προορισμό τον λιμένα Ηγουμενίτσας.

Το “ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ”, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ηγουμενίτσας με 105 επιβάτες, 35 Ι/Χ, 13 Φ/Γ και 1 Δ/Κ, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Ι/Φ “ΟΒΕΛΙΞ” βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης και άπνοιας, με 2 ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 3,3 ν.μ. νότια ν. Σκιάθου.

Ανωτέρω σκάφος προσέδεσε ασφαλώς με ιδία μέσα στον λιμένα Σκιάθου με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΟΒΕΛΙΞ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 29χρονος οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα στον επιβατικό λιμένα Καβάλας, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης προς τον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., 78χρονος και 78χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες