Θάνατος λουόμενης στο Πήλιο – Προσαράξεις σκαφών στην Λευκίμμη και στην Θάσο –Σύλληψη κυβερνήτη στην Σκόπελο – Διακομιδή ασθενούς

DSC_7371
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από ιδιώτη, για περιστατικό 87χρονης αλλοδαπής, η οποία μετέβη για λήψη θαλάσσιου λουτρού, στην θαλάσσια περιοχή Νταμούχαρης Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου νότιου Πηλίου Ν. Μαγνησίας και έκτοτε αγνοείται.

Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν δυο ιδιωτικά σκάφη, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.), κλιμάκιο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Η σορός της ανωτέρω εντοπίστηκε στον όρμο Ροδιά από όπου ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Αγίου Ιωάννη Πηλίου, από το Θαλάσσιο Μέσο Αναψυχής “ΩΚΕΑΝΙΣ” Τ.Β. 1269, με επιβαίνοντες στελέχη της Ε.Ο.Δ., όπου και αναγνωρίστηκε από οικείο της πρόσωπο. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.

Από το Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, από τον πλοίαρχο του Ρ/Κ σκάφους “ΙΩΑΝΝΗΣ” Ν.Π. 12454, για την προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “TAYLOR” N.Π. 12858, με οκτώ αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Λευκίμμης ν. Κέρκυρας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα ιδιωτικό σκάφος καθώς και το ανωτέρω Ρ/Κ σκάφος, προς παροχή συνδρομής.

Το Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε με την συνδρομή του Ρ/Κ και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, εισροή υδάτων ή κίνδυνος σε ξένη περιουσία.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θάσου, από ιδιώτη, για την προσάραξη του Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους “ΟΚΥΡΡΟΗ” N.Κ. 392, με επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες, πλησίον βραχώδους ακτής ακρωτηρίου Παχύς ν. Θάσου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσε προσάραξη του εν λόγω σκάφους σε αβαθή, ενώ εκτελούσε ολική ναύλωση.

Το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε με την συνδρομή του Τ/Χ σκάφους “ΜΙΛΝΤΙ” Τ.Ε. 1438 και στη συνέχεια με ιδία μέσα κατέπλευσε ασφαλώς στην μαρίνα Θάσου. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή φθορά σε ξένη περιουσία.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου για πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους, πάνω στα βράχια, εξωτερικά του λιμενοβραχίωνα ν. Σκοπέλου.

Άμεσα, στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβη στο σημείο όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος να καταπλέει και να προσπαθεί να πλαγιοδετήσει στον κυματοθραύστη του πράσινου φανού του λιμένα. Στη συνέχεια, ο κυβερνήτης του εν λόγω σκάφους μετέβη στην ανωτέρω Λιμενική Αρχή, συνοδεία στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., , για παροχή εξηγήσεων, αρνούμενος να υποβληθεί σε διαδικασία ταυτοποίησης καθώς και διενέργεια αλκοολομέτρησης.

Στο εν λόγω σκάφος, κατόπιν διενέργειας αυτοψίας από δύτη, δεν διαπιστώθηκε ζημιά.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο 55χρονος κυβερνήτης για παράβαση του άρθρου 169 του Π.Κ.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες από τον λιμένα ν. Ανάφης στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, με το Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ “ΦΑΝΤΑΣΙΑ” Ν.Π. 10995, 57χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες