Θάνατος λουόμενης στο Ρέθυμνο - Θάνατος λουόμενου στην Πάτρα -Εντοπισμός σορού γυναίκας στη Μυτιλήνη - Τραυματισμός ναυτικού Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα -Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και ανέσυρε μία 89χρονη ημεδαπή, χωρίς τις αισθήσεις της, στη θαλάσσια περιοχή Κουμπέ του Δήμου Ρεθύμνου. Το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τη μετέφερε στη μαρίνα Ρεθύμνου, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή του Ρεθύμνου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή της Πλαζ Πατρών, ένας 59χρονος ημεδαπός. Στον 59χρονο, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη της παραλίας και στη συνέχεια από το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ¨ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη Λιμενική Αρχή της Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης για την ύπαρξη σορού μίας γυναίκας στη θαλάσσια περιοχή Κάστρο. Στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου έσπευσαν στο σημείο, όπου εντόπισαν μία 34χρονη ημεδαπή εντός της θάλασσας σε βραχώδη ακτή, χωρίς τις αισθήσεις της. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε από ιατροδικαστή, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό ενός 30χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας Μηχανοδηγός Β’) επιβατηγού–οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου.

Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες την 24-06-2024, κατά τη διάρκεια ελέγχου στην κύρια μηχανή πριν τον απόπλου του πλοίου για το λιμάνι του Μπρίντιζι Ιταλίας, ο 30χρονος γλίστρησε στο δάπεδο του μηχανοστασίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο 30χρονος μετέβη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-49χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.N. 67,

-22χρονης, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ” N.Σ. 46,

-31χρονης, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΜΑΤΘΙΛΔΗ” N.Σ. 45,

-72χρονου, από το λιμάνι του Κουφονησίου στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.N. 67,

-78χρονου, από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι του Μαστιχαρίου Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες