Θάνατος λουόμενης στον Άλιμο Αττικής – Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στο Βόλο-Τραυματισμός αλλοδαπού στην Αμοργό – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κάσο - Αλιευτικός έλεγχος στην Κόρινθο- Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, 69χρονη ημεδαπή, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Α’ Αλιπέδου Αλίμου.

Η 69χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ‘’ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ΄΄, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Στη σύλληψη ενός 39χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Βόλου,  για παράβαση του Ν. 4139/2013 (περί εξαρτησιογόνων ουσιών).

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στον 39χρονο, στον επιβατικό λιμένα Βόλου και συγκεκριμένα κατά την επιβίβαση του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός χειραποσκευής τα παρακάτω:

-μία (01) πλαστική συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, μικτού βάρους 68,6 γρ.

-μία (01) πλαστική συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, μικτού βάρους 19,6 γρ. και

-μία (01) πλαστική συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, μικτού βάρους 0,9 γρ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες θα αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Βόλου.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αμοργού, για τραυματισμό 47χρονου αλλοδαπού, στη χερσαία ζώνη λιμένα Καταπόλων ν. Αμοργού.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω τραυματίστηκε στο αριστερό κάτω άκρο, κατά τη διάρκεια πρόσδεσης Θ/Γ σκάφους, από το σχοινί πρόσδεσής του.

Ο 47χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Αμοργού, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Αμοργού.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τους λιμένες Σητείας, Ανάφης, Θήρας, Πειραιά.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση στο λιμένα ν. Κάσου τρεις (03) επιβάτες και ένα (01) Φ/Γ, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν προς επιβίβαση δέκα (10) επιβάτες και ένα (01) Φ/Γ.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κορίνθου, στη θαλάσσια περιοχή του Αλεποχωρίου, εντοπίστηκε ημεδαπός να έχει αλιεύσει εννιακόσια (900) άτομα αχινών εκ των οποίων τα διακόσια εβδομήντα έξι (276) ήταν υπολειπόμενων διαστάσεων, με τη χρήση του αλιευτικού εργαλείου “πιρούνα”, σε απαγορευμένη χρονική περίοδο.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αχινών και επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ - Ο/Γ ''ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ'' Ν.Π.12287, 09χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες