Θάνατος λουόμενης στους Παξούς - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ στη Θάσο - Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ στη Θήρα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χίο

1
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παξών για ύπαρξη λουόμενης χωρίς τις αισθήσεις της, στη θαλάσσια περιοχή «ΚΕΔΡΟΥ» ν. Αντίπαξων.

Άμεσα στο σημείο μετέβη το ιδιωτικό σκάφος «ΨΑΡΟΓΑΤΟΣ» Λ.Π. 839 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε την 74χρονη και την μετέφερε στο λιμένα Παξών, όπου ο ιατρός του Κέντρου Υγείας, διαπίστωσε το θάνατο της.

Εν συνεχεία, η ανωτέρω διεκομίσθη με το θαλάσσιο ταξί «ΓΚΟΛΑΡ ΜΥΡΑΝΘΗ» Ν.Κ. 8032 από τον λιμένα Γαΐου ν. Παξών στον λιμένα Λευκίμμης ν. Κέρκυρας και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Θάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ¨ Ν.Π. 11070, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Θάσου προς τον λιμένα Κεραμωτής, με 200 επιβάτες, 45 ΙΧ, 12 ΦΓ, 3 ΛΦ και 1 ΔΚ, ότι παρουσίασε βλάβη κατά τη διαδικασία ανέλκυσης του καταπέλτη.

Από το Α' Λιμενικό τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με λοιπά πλοία της γραμμής, καθώς το δρομολόγιο παρέμεινε ανεκτέλεστο.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας ότι το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ¨SANTA IRINI¨ σημαίας Κύπρου, ενώ ήταν προσεδεμένο στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, απαγκίστρωσε η άγκυρα του, με αποτέλεσμα τη πρόσκρουση του στον προβλήτα.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, κατόπιν όμως της προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και αποκατάστασης της βλάβης από τον νηογνώμονα, το ¨SANTA IRINI¨ απέπλευσε για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο προς τον λιμένα Ηρακλείου με 135 επιβάτες.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου για τροχαίο ατύχημα επί της χερσαίας ζώνης λιμένος, όταν δίκυκλη μοτοσυκλέτα με οδηγό 22χρονο, προσέκρουσε σε Ι.Χ.Ε. όχημα οδηγούμενο από 62χρονη, το οποίο ήταν σε προσωρινή στάση δεξιά της οδού.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 22χρονου, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ¨ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ¨.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Σχετικές εικόνες