Θάνατος λουόμενου στη Θήρα – Θάνατος άνδρα στη Ραφήνα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στον Σαρωνικό – Τραυματισμός ημεδαπού στην Κέρκυρα –Παροχή συνδρομής σε αλλοδαπό τραυματία στη Μήλο – Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Στυλίδα – Βύθιση και ημιβύθιση πλο

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας ότι ένας 86χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή ¨ΠΕΡΙΒΟΛΟΣ¨. Στον 86χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ραφήνας για τον εντοπισμό και ανάσυρση 47χρονου ημεδαπού άντρα, χωρίς τις αισθήσεις του και με βαρίδι δεμένο στο λαιμό του, στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας Μαραθώνα. Ο 47χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ¨ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σημειώνεται ότι ο 47χρονος αναζητούνταν από τις πρωινές ώρες την 29/06/24, όταν εντοπίστηκε το ΕΙΧ ιδιοκτησίας του, με τα κλειδιά πάνω στη μίζα, μπροστά στην προβλήτα του λιμανιού. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Σαρωνικού για την προσάραξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Γερμανίας, με μοναδικό επιβαίνοντα τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη του (υπήκοος Γερμανίας). Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ο ιδιοκτήτης του σκάφους περισυνελέγη από μια βοηθητική λέμβο ενός παραπλέοντος σκάφους και μεταφέρθηκε στη Λιμενική Αρχή, χωρίς να επιθυμεί τη μεταφορά του σε μονάδα υγείας. Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κέρκυρας ότι ένας 18χρονος ημεδαπός τραυματίστηκε κατά τη διενέργεια θαλάσσιου μέσου αναψυχής (παιδικής χαράς) στη θαλάσσια περιοχή ¨ΥΨΟΣ¨. Ο άντρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου παρέμεινε για νοσηλεία. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο εκμισθωτής των θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Στυλίδας διενήργησαν έλεγχο ταυτοπροσωπίας πληρώματος σε επιβατηγό – τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος, ελληνικής σημαίας, πριν από τον απόπλου του από το λιμάνι των Ραχών Φθιώτιδας. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η αδικαιολόγητη απουσία ναυτικού (ειδικότητας κυβερνήτη β’). Τα στελέχη του Λιμεναρχείου προέβησαν στη σύλληψη του κυβερνήτη και την απαγόρευση απόπλου του σκάφους, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη και η ναυτικός που απουσίαζε. Κατόπιν της αποκατάστασης της οργανικής σύνθεσης του Ε/Γ-Τ/Ρ, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μήλου από το Κέντρο Επιχειρήσεων (Κ.ΕΠΙΧ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ένας 52χρονος αλλοδαπός έχρηζε ιατρικής περίθαλψης, στην παραλία ¨ΤΣΙΓΚΡΑΔΟ¨. Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, ένας ιατρός, η σωστική λέμβος ¨ΑΧΑΤΗΣ¨ Λ.Μ. 225 και το ταχύπλοο (Τ/Χ) ¨ΠΑΣΧΝΑ 24¨ Τ.Ρ. 1363. Στον 52χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το Τ/Χ στην παραλία ¨ΠΡΟΒΑΤΑ¨ της Μήλου. Ακολούθως, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Περάματος από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για τη βύθιση μιας θαλαμηγού (Θ/Γ) σημαίας Παναμά και την ημιβύθιση ενός επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) πλοίου, που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα, κενά επιβατών, εντός του λιμανιού αλιέων του Περάματος. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-89χρονου, από το λιμάνι των Παξών στο λιμάνι της Κέρκυρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-35χρονου, από το λιμάνι του Πίσω Αετού της Ιθάκης στο λιμάνι της Σάμης της Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες