Θάνατος λουόμενου στη Θάσο-Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Ιθάκη-Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ στα Νέα Μουδανιά-Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας 37χρονος αλλοδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή ¨ΣΚΑΛΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ¨ της Θάσου. Ο 37χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θράκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ιθάκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την προσάραξη ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Αγίου Νικολάου, βορειοανατολικά της Ιθάκης.

Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) πλοίο ¨ΟΔΥΣΣΕΑΣ¨ Ν.Ι. 459, το επαγγελματικό-αλιευτικό (Ε/Π-Α/Κ) σκάφος ¨ΧΡΥΣΟΓΙΑΝΝΟΣ¨ Σ.Ι. 31 καθώς και ιδιώτης δύτης. Με τη συνδρομή του ¨ΟΔΥΣΣΕΑΣ¨, το ιστιοφόρο σκάφος αποκολλήθηκε και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι ¨ΦΡΙΚΕΣ¨, συνοδεία του περιπολικού σκάφους. Οι τρεις (03) αλλοδαποί επιβαίνοντες του (υπήκοοι Ιταλίας) είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Νέων Μουδανιών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , ότι μια 80χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα κρουαζιερόπλοιου (Κ/Ζ) σημαίας Μπαχάμες, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 8 ν.μ. από το λιμάνι των Νέων Μουδανιών, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε την ασθενή και τη μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών. Στη συνέχεια, παρελήφθη από όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας των Νέων Μουδανιών.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-96χρονου, από το λιμάνι Πρίνου της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ¨ Ν.Π. 12287,

-89χρονης, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67,

-18χρονης και 92χρονου, από το λιμάνι Πίσω Αετού της Ιθάκης στο λιμάνι της Σάμης Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-43χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ¨ Ν.Ν. 57 και

-80χρονης, από το λιμάνι της Χάλκης στο λιμάνι της Καμείρου Σκάλας Ρόδου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ¨ΝΗΣΟΣ ΧΑΛΚΗ¨ Ν.Ρόδου 213.

Σχετικές εικόνες