Θάνατος λουομένου στη Φθιώτιδα - Αποβίβαση ασθενούς από Ι/Φ σκάφος στην Ερμιόνη - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στην Κέρκυρα - Διακομιδές ασθενών

DSC_7371
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την ελεύθερη παραλία στη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΟΛΟΓΟΣ” Φθιώτιδας, 81χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

*****

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου – Ύδρας - Πόρτο Χελίου και Ερμιόνης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 55χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Ι/Φ ¨HANNAH 3¨ Σημαίας Γαλλίας, έχρηζε παροχής πρώτων βοηθειών, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά κόλπου ΄Υδρας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ για τη περιοχή ¨ΠΕΡΓΑΡΙ¨ Δήμου Τροιζηνίας. Το ανωτέρω Ι/Φ εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και στη συνέχεια με τη συνδρομή του Θ/Τ ¨ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΙΙ¨ Ν. Ύδρας, ο ασθενής μεταφέρθηκε στον οικείο λιμένα. Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, για περεταίρω ιατρικό έλεγχο, ενώ οι υπόλοιποι πέντε επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ ΄΄ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ΄΄ Ν.Π. 10603, στην θαλάσσια περιοχή του Νέου Λιμένα Κέρκυρας, κατά την διαδικασία κατάπλου του, με 68 επιβάτες, προερχόμενο από λιμένα Γαΐου Παξών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΄΄ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ΄΄ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 88 επιβάτες για το επόμενο δρομολόγιο, προωθήθηκαν στο προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-78χρονη, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032,

-58χρονη, από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-77χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες