Θάνατος λουόμενου στη Φολέγανδρο-Τραυματισμός εργαζομένων σε Φ/Γ πλοίο στο Πέραμα-Τραυματισμός εργαζομένου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο Πέραμα-Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στο Πόρτο Ράφτη

1
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Φολεγάνδρου ότι ένας 79χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία ¨ΑΓΚΑΛΗ¨. Στον 79χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φολεγάνδρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Περάματος, για τον τραυματισμό τριών (03) ημεδαπών εργαζομένων ιδιωτικής ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης, ηλικίας 60, 42 και 33 ετών, εντός ενός φορτηγού (Φ/Γ) πλοίου σημαίας Παναμά, το οποίο βρίσκεται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος για εργασίες επισκευής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης θερμών εργασιών, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ανοιχτό κατάστρωμα του πλοίου. Κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου και από τα μέλη ιδιωτικής ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης, οι τρεις (03) προαναφερθέντες εργαζόμενοι υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά μέσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ¨ΑΤΤΙΚΟΝ¨, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθαν.

Από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τρεις (03) ημεδαποί, για σωματικές βλάβες από αμέλεια και παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 70/90 (ΦΕΚ 31Α) ¨Υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων σε ναυπηγικές εργασίες¨.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Περάματος, για τον τραυματισμό ενός 38χρονου ημεδαπού εργαζόμενου σε επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο σημαίας Κύπρου, το οποίο βρίσκεται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος για εργασίες επισκευής.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος τραυματίστηκε στο μικρό δάχτυλο του αριστερού ποδιού, κατά την εκτέλεση εργασιών στο χώρο του κάτω γκαράζ του πλοίου. Ο τραυματίας αρχικά μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο Κέντρο Υγείας του Κερατσινίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ¨ΚΑΤ¨, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Μαρκόπουλου, από ιδιώτη για τον εντοπισμό οκτώ (08) φυσιγγίων 45mm έκαστο, εμφανώς οξειδωμένα, εντός της θάλασσας και σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη Αττικής. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

Σχετικές εικόνες