Θάνατος λουόμενου στη Σαλαμίνα - Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στη Σκιάθο - Πτώση οχήματος στη Θάλασσα χωρίς επιβαίνοντες στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Κατάκολο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από την παραλία ''ΡΕΣΤΗ'' ν. Σαλαμίνας, 77χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, για ακυβερνησία του Τ/Χ σκάφους ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Λ.Θ. 19786, λόγω έλλειψης καυσίμου, στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βόρεια ν. Σκιάθου, με πέντε (05) επιβαίνοντες.

Για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο περισυνέλεξε τους ανωτέρω επιβαίνοντες και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν. Σκιάθου 158, όπου παρέδωσε στο εν λόγω Τ/Χ σκάφος ικανή ποσότητα καυσίμου, ώστε να καταπλεύσει με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, στον λιμένα ν. Σκιάθου.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ μια επιβαίνουσα του ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, για προληπτικούς λόγους.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος, χωρίς επιβαίνοντες, στον παλαιό λιμένα Ηγουμενίτσας.

Το εν λόγω όχημα ανελκύθηκε από γερανοφόρο όχημα και καταδυτικό συνεργείο, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 23χρονος ημεδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Κατάκολου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κατάκολου.

*****

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ένας 38χρονος αλλοδαπός, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 38χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-21χρονου από τον λιμένα ν. Κουφονησίου προς τον λιμένα ν. Νάξου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-66χρονης από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-79χρονου και 82χρονης, από τον λιμένα ν. Αλόννησου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001.