Θάνατος λουόμενου στη Σαλαμίνα - Επακούμβηση σκαφών στην Πάτμο - Διακομιδές ασθενών

DSC01497.original
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή “ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ” ν. Σαλαμίνας, 74χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτμου, για περιστατικό επακούμβησης του σκάφους Α/Ψ “DELIA ROSE” σημαίας Πολωνίας με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, σε τρία (03) παρακείμενα έτερα σκάφη, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή της μαρίνας “ΣΚΑΛΑΣ” ν. Πάτμου, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκδορών.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή της Ε/Γ-Λάτζας “ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Π. 14, το ανωτέρω σκάφος μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον υπήνεμο όρμο “ΣΑΨΙΛΑ” ν. Πάτμου. Εν συνεχεία, επαγγελματίες δύτες κατόπιν ελέγχου διαπίστωσαν άνοιγμα στον άξονα της προπέλας του “DELIA ROSE”.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-32χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-68χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745,

-78χρονης, από τον λιμένα Κάστου ν. Λευκάδας στον λιμένα Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας, με το Θ/Τ ''ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ'' Ν.Λ. 313. και

-61χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες