Θάνατος λουόμενου στη Σκάλα Κατερίνης - Εντοπισμός και διάσωση 38 αλλοδαπών 20 ν.μ. νότια της Γαύδου - Εντοπισμός 16 αλλοδαπών στη Γαύδο – Τραυματισμός ναυτικού Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα

DSC_3393
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σκάλας Κατερίνης, ότι ένας 76χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της παραλίας Κατερίνης και της Ολυμπιακής ακτής. Στον 76χρονο, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Αγίας Γαλήνης, Παλαιόχωρας, Καλών Λιμένων και Σφακίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για μια πολυεστερική λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. νότια της Γαύδου.

Άμεσα δεσμεύτηκαν δύο (02) παραπλέοντα πλοία από το ΕΚΣΕΔ, ενώ στην περιοχή μετέβη ένα Ναυαγοσωστικό (Ν/Γ) σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι τριάντα οκτώ (38) αλλοδαποί επιβαίνοντες (37 άντρες και 01 γυναίκα) περισυλλέγησαν από το Ν/Γ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων. Ακολούθησε η μεταφορά τους στο λιμάνι της Σούδας, σε προσωρινό χώρο φύλαξης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Παλαιόχωρας για την ύπαρξη αλλοδαπών στην παραλία Κόρφου της Γαύδου. Αμέσως μετέβησαν στο σημείο στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν δεκαέξι (16) αλλοδαπούς. Ακολούθησε η μεταφορά τους στο λιμάνι Καραβέ της Γαύδου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ξύλινη λέμβος μεταφοράς των αλλοδαπών.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό ενός 35χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας ναύτη) επιβατικού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου. Συγκεκριμένα, τις απογευματινές ώρες χθες και ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προς το λιμάνι Μπρίντιζι Ιταλίας, ο 35χρονος παραπάτησε σε σκαλοπάτι με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό στη μέση του. Μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Σχετικές εικόνες