Θάνατος λουόμενου στη Χαλκίδα - Ακυβερνησία ΕΠ-ΤΡ σκάφους στη Ζάκυνθο - Διακομιδή ασθενούς

DSC_2733
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή «ΞΥΡΟΒΡΥΣΗΣ» Δήμου Χαλκιδέων, 84χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους, με εννέα (09) επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. ανατολικά του Ακρωτηρίου “ΣΧΟΙΝΑΡΙΟΥ”.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Ζ. 315, προς παροχή συνδρομής.

Το εν λόγω Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το “ΚΑΤΕΡΙΝΑ” με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα οργανισμό.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου προς τον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 52χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες