Θάνατος λουόμενου στη Χανιώτη Χαλκιδικής - Θάνατος λουόμενου στην Καβάλα - Τραυματισμός ναυτικού σε Ε/Γ-Ο/Γ στην Ηγουμενίτσα -Αλιευτικός έλεγχος στην Χαλκίδα

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία Χανιώτης του Δήμου Κασσάνδρας Ν. Χαλκιδικής, 72χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας Χαλκιδικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία “Αμμόλοφοι” Παγγαίου Καβάλας, 22χρονος αλλοδαπός.

Στον ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΟΡΦΟΥ ΣΠΙΡΙΤ” Ν.Π. 12635, για τραυματισμό 39χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας ναύτη).

Συγκεκριμένα, κατά την διαδικασία κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από τον λιμένα ν. Παξών, ο ανωτέρω ναυτικός έχασε την ισορροπία του εντός του πλοίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το εν λόγω πλοίο απέπλευσε για την εκτέλεση μεμονωμένου κυκλικού ταξιδιού για τον λιμένα ν. Κέρκυρας.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο περιπολίας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στην περιοχή “ΓΛΥΦΑ” Χαλκίδας Ν. Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε 63χρονος ημεδαπός ερασιτέχνης αλιέας, να έχει αλιεύσει τέσσερα κιλά και εκατό γραμμάρια (4,100γρ.) του είδους “ΜΥΔΙΑ”, είδος απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων και επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Σχετικές εικόνες