Θάνατος λουόμενου στη Χερσόνησο - Θαλάσσια ρύπανση στο Κερατσίνι - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Υ/Γ πλοίου στο Πέραμα - Διακομιδές ασθενών

DSC_0097
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή Χερσονήσου, 47χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του Ιατρικού Κέντρου Χερσονήσου σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, απογευματινές ώρες χθες, από τον ναυτικό πράκτορα πλοίου μεταφοράς οχημάτων, για την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης στον λιμένα Ικονίου Κερατσινίου.

Συγκεκριμένα, εν λόγω πλοίο ενώ βρισκόταν παραβεβλημένο σε προβλήτα του οικείου λιμένα, προκλήθηκε υπερχείλιση πετρελαίου από το εξαεριστικό της δεξαμενής του, με αποτέλεσμα ποσότητα αυτού να διαρρεύσει στην προβλήτα και στη θάλασσα.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση αποτελούμενη από ελαφριά ιριδίζοντα πετρελαιοειδή, συνολικής έκτασης ογδόντα τετραγωνικών μέτρων (80τ.μ.) περίπου, μεταξύ του ανωτέρω πλοίου και της προβλήτας.

Στη συνέχεια, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ανατέθηκε σε ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία, εργασίες καθαρισμού της ανωτέρω περιοχής, όπου και ολοκληρώθηκαν, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ για προληπτικούς λόγους, τοποθετήθηκε πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από το πλοίο.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, εκ του πληρώματος του εν λόγω πλοίου, για παράβαση του άρθρου 3 του Ν. 743/77, όπως κωδικοποιήθηκε με το Π.Δ. 55/98 ¨περί προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος¨, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την προσκόμιση εγγυητικής επιστολής τραπέζης.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Περάματος, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Υ/Γ πλοίου ¨ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ Ι¨ Ν.Π. 8037, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του για ν. Αγκίστρι από την ναυπηγοεπισκευαστικη ζώνη Περάματος, όπου βρισκόταν για συντήρηση, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το εν λόγω πλοίο επρόκειτο να εκτελέσει, πρωινές ώρες σήμερα, εγκεκριμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Αγκιστρίου προς τους λιμένες ν. Αίγινας και Πειραιά.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ Ι¨, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ οι επιβάτες ενημερώθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-38χρονης, από τον λιμένα Μεγαλοχωρίου ν. Αγκιστρίου στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-78χρονης, από τον λιμένα ν. Νίσυρου στον λιμένα Καρδάμαινας ν. Κω, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΑΝΤΩΝΙΟΣ¨ Ν. Κω 40 και

-70χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ - Ο/Γ ¨ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ¨ Ν.Π. 11589.

Σχετικές εικόνες