Θάνατος λουόμενου στη Ζάκυνθο - Θάνατος άνδρα σε Ι/Φ σκάφος στην Κω - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα - Σύλληψη ημεδαπών στη Μυτιλήνη - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Τραυματισμός ναυτικού στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2.jpg
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από την παραλία ''ΚΑΛΑΜΑΚΙ'' Λαγανά ν. Ζακύνθου, 69χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κω, για την ύπαρξη άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του, εντός του Ι/Φ σκάφους ''ROHANNA OF HAMBLE'' σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο βρισκόταν στη μαρίνα ν. Κω.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν τον 84χρονο αλλοδαπό χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ ο εν λόγω άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ'' Ν.Π. 11593, για βλάβη στο σύστημα ανέλκυσης - πόντισης της πρωραίας άγκυρας, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία απόπλου για προγραμματισμένο δρομολόγιο από το δυτικό προβλήτα Ρίου στο Αντίρριο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου και στη συνέχεια κατόπιν διαπίστωσης της αποκατάστασης της βλάβης από μέλη ΤΚΕΠ του οικείου λιμένα, επετράπη η συνέχιση των πλόων του, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδεια ικανότητας, συνελήφθη ένας 15χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς του ανωτέρω, για παράβαση του άρθρου 360 του Π.Κ.

*****

Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, ενώ σε έτερο ταξιδιωτικό έγγραφο στερούταν σφραγίδα και θεώρηση εισόδου σε έδαφος SCHENGEN. Σε περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι για τον 33χρονο υπήρχε καταχώρηση εις βάρος του με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, για τον τραυματισμό ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας ναύτη) του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ Ι'' Ν.Π. 11802, εντός του πλοίου.

Ο ανωτέρω, ο οποίος τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ''ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ'', για την παροχή ιατρικής περίθαλψης, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-07χρονης, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-75χρονης και 65χρονου, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53,

-15χρονου από τον όρμο ''ΠΕΥΚΟ'' ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΚΥΜΟΘΟΗ'' Ν. Ραφήνας 73,

-33χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-45χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-76χρονου, από τον λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-47χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-33χρονου, από τον λιμένα Αγίας Ρούμελης στον λιμένα Χώρας Σφακίων, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΤΑΧΙ ΣΤΑΥΡΟΣ'' Ν.Χ. 638 και

-91χρονης και 84χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25.

Σχετικές εικόνες