Θάνατος λουομένου στη Ζάκυνθο – Θάνατος λουομένου στη Σαλαμίνα – Θάνατος λουομένου στην Καλαμάτα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ στη Σκιάθο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Καβάλα – Ανεύρεση αμφορέων στην Αλεξανδρούπολη

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χτες, από την θαλάσσια περιοχή “ΑΜΠΟΥΛΑ” Τραγάκι ν. Ζακύνθου, 76χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χτες, από την θαλάσσια περιοχή “ΡΕΣΤΗ” ν. Σαλαμίνας, 94χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε απογευματινές ώρες χτες, από τη θαλάσσια περιοχή Επισκοπής Χράνων Μεσσηνίας, 86χρονος ημεδαπός.

Στον ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους της παραλίας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου - Καλαμάτας.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χτες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ” Ν. Σκιάθου 157, λόγω απότομης αύξησης θερμοκρασίας δεξιάς και αριστερής κύριας μηχανής, μετά την αποβίβαση 20 επιβατών στη παραλία “Κάστρο” ν. Σκιάθου.

Στη περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ” Ν. Σκιάθου 165, το οποίο παρέλαβε τους επιβάτες από τη παραλία Κάστρο, πίσω στον λιμένα Σκιάθου. Το “ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ” ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Σκιάθου από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΕΜΕΣΙΣ” Ν.Σ. 34, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών προέβησαν μεσημβρινές ώρες χτες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειάς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση των άρθρων 83 Ν.3386/2005 και 216 Π.Κ. (παράνομη είσοδος και πλαστογραφία).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε προ του απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, εντός επιβατικού λιμένα Καβάλας, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω να κατέχουν πλαστές ταυτότητες, ενώ δε κατείχαν κανένα άλλο νόμιμο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί τη προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χτες, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, για την ύπαρξη και ανάσυρση τεσσάρων αμφορέων από την θαλάσσια περιοχή 15ν.μ. ΔΒΔ Σιγρίου ν. Λέσβου.

Ανωτέρω αντικείμενα μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή ενώ πρόκειται να παραδοθούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Έβρου.

Σχετικές εικόνες