Θάνατος λουόμενου στη Ζέα – Πρόσκρουση ΕΓ-ΟΓ-ΤΧ πλοίου στην Τήνο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Βύθιση φορτηγίδας στην Αμφιλοχία

ΠΛΣ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από παραλία στην περιοχή της Φρεαττύδας Πειραϊκής, 64χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ''ΤΖΑΝΕΙΟ'', όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Ε’ Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.
*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τήνου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “SUPER EXPRESS” Ν.Π. 12580, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος με 461 επιβάτες, 89 Ε.Ι.Χ. οχήματα, 05 δίκυκλα και 29 μέλη πληρώματος, κατά τη διαδικασία κατάπλου του, προσέκρουσε με το πρωραίο τμήμα του σε βραχώδες σημείο του εσωτερικού λιμένα Τήνου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ σύντομα το “SUPER EXPRESS” αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και κατέπλευσε στον εξωτερικό λιμένα ν. Τήνου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Στη συνέχεια, επί του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου επιβιβάστηκαν στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία χειριστηρίων της αριστερής και της δεξιάς κύριας μηχανής καθώς και του συστήματος πηδαλιούχησης, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε επιθεώρηση από ιδιώτη δύτη.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SUPER EXPRESS”, ενώ στη συνέχεια, επετράπη ο απόπλους του για τον λιμένα Ραφήνας, κενό επιβατών.

Ακολούθως, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας , αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

Οι 187 επιβάτες, τα 89 Ε.Ι.Χ. οχήματα και τα 05 δίκυκλα με προορισμό τον λιμένα Μυκόνου, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERSTAR” Ν.Π. 9939.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι για τον ανωτέρω υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της άρνησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αμφιλοχίας, ότι το βοηθητικό σκάφος-φορτηγίδα ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν.Πρέβεζας 87 βυθίστηκε, ενώ βρισκόταν πλαγιοδετημένο σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή όρμου “ΚΑΤΣΟΥΛΙ” Μενιδίου Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα τη βύθισή του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες