Θάνατος λουόμενου στην Αίγινα - Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΤΧ πλοίου στην Τήνο - Τραυματισμός ναυτικού ΕΓ-ΟΓ πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης ερασιτεχνικού σκάφους στην Επανομή - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή “ΚΟΛΩΝΑ” Αίγινας, 67χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Μηχανική βλάβη παρουσίασε, απογευματινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Τ/Χ “SUPERCAT JET” Ν.Π. 12518, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ραφήνας προς λιμένες Τήνου – Μυκόνου – Νάξου – Πάρου, με 327 επιβάτες.

Το πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα Παροικιάς Πάρου, όπου κατόπιν προσκόμισης βεβαίωσης από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, το “SUPERCAT JET” απέπλευσε για εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου με προορισμό τον λιμένα Ραφήνας και ενδιάμεσες στάσεις τους λιμένες Νάξου, Μυκόνου, Τήνου.


*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας, για περιστατικό ακυβερνησίας του ερασιτεχνικού σκάφους ''ΕΛΛΗ'' Σ.Θ. 2356, λόγω μηχανικής βλάβης με δυο (02)επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Επανομής.

Άμεσα για το σημείο αναχώρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και παράλληλα απέπλευσε το Ε/Π-Α/Κ “ΙΩΑΝΝΗΣ” Ν. Θ. 1499 προς παροχή συνδρομής.

Το ''ΕΛΛΗ'' εντοπίστηκε και ρυμουλκήθηκε από το παραπάνω Ε/Π-Α/Κ στο αλιευτικό καταφύγιο Επανομής, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό αλλοδαπού μέλους πληρώματος, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες, κατά την διαδικασία πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “FLORENCIA” σημαίας Ιταλίας στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω αλλοδαπός, ενώ βρισκόταν στον καταπέλτη του πλοίου έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο οπίσθιο μέρος του κεφαλιού και στα δόντια. Εν συνεχεία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο τμήμα επειγόντων περιστατικών της Ηγουμενίτσας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντα του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες οι παρακάτω διακομιδές ασθενών:

-82χρονου από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. ΝΑΞΟΥ 53,

-59χρονου από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Α/Ψ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν. Π. 10001 και

-53χρονου από τον λιμένα ν. Φολεγάνδρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν. N. 64. -76χρονης από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν.Λέρου 56.

Σχετικές εικόνες