Θάνατος λουόμενου στην Βάρκιζα - Παροχή συνδρομής σε άνδρα στη Σάμη Κεφαλληνίας - Παροχή συνδρομής σε Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφος στην Σέριφο - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

DSC_7371
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της ελεύθερης παραλίας Βάρκιζας, 56χρονος ημεδαπός.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμης Κεφαλληνίας, για ύπαρξη άνδρα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση σε ορειβατικό μονοπάτι πλησίον της θαλάσσιας περιοχής Κουτσουπιάς ν. Κεφαλληνίας, σε δύσβατη περιοχή.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΤΑΙΝ ΜΑΣΟΣ” Ν. Χίου 823, με επιβαίνοντες ένα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμης, όπου εντόπισαν τον άνδρα και τον επιβίβασαν στο ανωτέρω σκάφος.

Στη συνέχεια, ο άνδρας μεταφέρθηκε στον λιμένα Σάμης και από εκεί διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σάμης.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σερίφου, από επιβαίνουσα του Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους “ΡΙΤΣΑ” Ν.Π. 10482, ότι το εν λόγω σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του όρμου “ΚΟΥΤΑΛΑΣ” και του όρμου “ΚΑΛΟ ΑΜΠΕΛΙ” ν. Σερίφου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσε το Τ/Χ σκάφος “ΑΦΡΟΔΙΤΗ” Τ.Σ.43, προς παροχή συνδρομής.

Το “ΡΙΤΣΑ” κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Σερίφου, με τους ανωτέρω επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Σερίφου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΡΙΤΣΑ”, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους “ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ”, εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στην θαλάσσια περιοχή Πρασούδας νότιου Πηλίου.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίας Κυριακής Τρικερών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες