Θάνατος λουόμενου στην Βουλιαγμένη και στην Παλαιοκαστρίτσα - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Ζάκυνθο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Κω - Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Αλεξανδρούπολη - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή του όρμου Ζώσκας παραλίας Θέσπιδος στην Βουλιαμένη, 88χρονος ημεδαπός. Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή ‘’ΚΟΛΟΒΡΙ’’ Παλαιοκαστρίτσας ν.Κέρκυρας, 68χρονος αλλοδαπός.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους “ΜΑRΙΝGA” σημαίας Γερμανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. δυτικά του Ακρωτηρίου Σχοιναρίου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στο σημείο βρισκόταν το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΦΡΟΔΙΤΗ” Ν.Ζ. 355, προς παροχή συνδρομής.

Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “MARINGA”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης αυτής.

*****

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 29, 25 και 28 ετών, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για ύπαρξη αλλοδαπών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, σε νομότυπη κατ' οίκον έρευνα που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Κλιμακίου Ειδικών αποστολών του Λιμεναρχείου Κω σε διαμέρισμα στην πόλη της Κω, εντοπίστηκε και συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι τον ανωτέρω αλλοδαπό διευκόλυνε για την είσοδό του στη χώρα από την Τουρκία ένας 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη και στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων εβδομήντα ευρώ (870€) καθώς και τέσσερα (04) ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, ενώ επίσης συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός για παράβαση του αρ. 29 του Ν. 4251/2014.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Στη σύλληψη ενός 39χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στη βόρεια είσοδο Αλεξανδρούπολης από Εγνατία οδό, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης για παράβαση του νόμου 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και κατά τη διάρκεια ελέγχου, με τη συνδρομή χειριστή-συνοδού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 “ΔΙΑΣ”, ο ανωτέρω παρέδωσε πέντε (05) νάιλον συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους πενήντα εννέα γραμμαρίων και επτά δεκάτων του γραμμαρίου (59,75 gr).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ναρκωτική ουσία.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-88χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53 και

-86χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62.