Θάνατος λουόμενου στην Καβάλα - Θάνατος επιβάτιδας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Βύθιση σκάφους στα Μέθανα Τροιζηνίας – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Άνδρο - Διακομιδές ασθενών

DSC_2729
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καβάλας, ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία «ΝΑΥΑΓΟΣ» Παληού Καβάλας, ένας 79χρονος ημεδαπός. Ο 79χρονος, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας για τον θάνατο μιας 73χρονης αλλοδαπής επιβάτιδας εντός ενός επιβατικού – οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου, προερχόμενο από την Ιταλία. Η 73χρονη παρελήφθη μετά τον κατάπλου του πλοίου από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Τμήμα επειγόντων περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Μεθάνων για τη βύθιση ενός βοηθητικού σκάφους ιχθυοκαλλιέργειας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στον Όρμο «Θύνι» Μεθάνων Τροιζηνίας, άνευ επιβατών. Το σκάφος πρόκειται να ανελκυθεί από γερανοφόρο όχημα και να μεταφερθεί σε χώρο φύλαξης σκαφών. Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα των Μεθάνων του Λιμεναρχείου Πόρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του βοηθητικού σκάφους.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Γαυρίου Άνδρου από τον Πλοίαρχο του επιβατικού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» Ν.Π. 12489, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κάρυστο για Τήνο-Σύρο, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει το λιμάνι του Γαυρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του. Στο πλοίο επέβαιναν προς αποβίβαση στο λιμάνι του Γαυρίου οκτώ (08) επιβάτες, ένα (01) Ι.Χ.Ε., δύο (02) φορτηγά και ένα (01) δίκυκλο, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση έντεκα (11) άτομα και ένα (01) Ι.Χ.Ε. τα οποία θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-07 μηνών βρέφους και 23χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-67χρονης, από το λιμάνι της Θήρας στο λιμάνι της Φολέγανδρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΗ ΣΤΑΡ» Ν. Θήρας 68,

-32χρονης από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες