Θάνατος λουόμενου στην Καβάλα – Θάνατος λουόμενης στο Βραχάτι Κορινθίας - Τραυματισμός αλλοδαπού ναυτικού στο Ρέθυμνο – Ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Πάρο – Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα

ΥΝΑΝΠ_3.original.original.width-1600
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα της Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας ότι ένας 29χρονος αλλοδαπός λουόμενος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή της Αμμόγλωσσας-Φάρου στην παραλία Κεραμωτής στην Καβάλα. Στον 29χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με την μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από παρευρισκόμενους με αρνητικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέστου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη Λιμενική Αρχή της Κεραμωτής που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο της Κορίνθου ότι μία 74χρονη ημεδαπή λουόμενη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από τη θαλάσσια περιοχή του Βραχατίου Κορινθίας. Η 74χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από τη Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου ότι ένας 27χρονος αλλοδαπός ναυτικός (ειδικότητας ναύτη) τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι εντός ενός φορτηγού πλοίου σημαίας Παναμά που ελλιμενιζόταν στο λιμάνι του Ρεθύμνου. Ο 27χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και πήρε εξιτήριο.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάρου για την ακυβερνησία ενός επαγγελματικού-τουριστικού (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφους σημαίας Πολωνίας, με δύο ημεδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Πάρου. Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το ιστιοφόρο-καταμαράν (Ι/Φ-Κ/Μ) «ΝΕΔΑ» Ν.Λ. 526, με τη συνδρομή του οποίου το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Παροικιάς στην Πάρο. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο της Πάρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη την 18-06-2024, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των εξακοσίων τριάντα επτά ευρώ και πενήντα τεσσάρων λεπτών (637,54€).

Σχετικές εικόνες