Θάνατος λουόμενου στην Καβάλα-Μηχανική βλάβη θαλαμηγού σκάφους στη Ζάκυνθο-Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στα Μέγαρα-Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας ότι ένας 77χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία ¨Ποντολίβαδου¨ Καβάλας. Ο 77χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέστου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ζακύνθου για μηχανική βλάβη ενός θαλαμηγού (Θ/Γ) σκάφους, σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με δύο επιβαίνοντες (υπήκοοι Τουρκίας), στη θαλάσσια περιοχή 34 ν.μ. νοτιοδυτικά Κεφαλληνίας.

Οι επιβαίνοντες περισυλλέγησαν από το Φ/Γ ¨ASIATIC KING¨ σημαίας Σιγκαπούρης, ενώ στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ζακύνθου, καλά στην υγεία τους. Το Θ/Γ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ζακύνθου με τη συνδρομή του Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΙΑΝ¨ Ν.Ζ. 69. Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του θαλαμηγού μέχρι τη διαπίστωση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασής της, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας για τον εντοπισμό σε βάθος θάλασσας 5 μέτρων ενός βυθισμένου αντικειμένου, πιθανόν βλήματος, στην περιοχή Βαρδάρη του κόλπου Μεγάρων,. Από τη Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση του ανευρεθέντος αντικειμένου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-67χρονης, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-80χρονης, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ¨ Ν.Π. 10001 και

-77χρονου και 20χρονης, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ¨ Ν.Σ. 46.

Σχετικές εικόνες