Θάνατος λουόμενου στην Καβάλα - Πρόσκρουση Ι/Δ-Α/Ψ σκάφους σε ύφαλο στην Αλόννησο - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Αίγινα - Διακομιδές ασθενών

DSC_7371
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Νέα Περάμου Παγγαίου Καβάλας, 87χρονος ημεδαπός.

Ο 87χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική αρχή Αλοννήσου, ότι ιδιωτικό σκάφος αναψυχής εξώκειλε, στη θαλάσσια περιοχή όρμου «ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ» ν. Αλοννήσου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το εν λόγω σκάφος είχε εξωκείλει στην ακτή, μετά από πρόσκρουση του σε ύφαλο, προς αποφυγή ολικής του βύθισης. Οι τέσσερις επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το σκάφος και εξήλθαν στην ξηρά, ενώ ένας εξ αυτών, ο οποίος είχε τραυματιστεί, μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, ήταν η δημιουργία ρήγματος στο δεξιό πρωραίο τμήμα του σκάφους, κάτω από την ίσαλο γραμμή.

Το ανωτέρω σκάφος, μετά από προσωρινή επισκευή της ρηγμάτωσης, πρόκειται να ανελκυστεί στον λιμένα Πατητηρίου Αλοννήσου. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας για την πτώση Ε.Ι.Χ. οχήματος στη θάλασσα, άνευ επιβαινόντων, στον λιμένα Σουβάλας ν. Αίγινας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε το εν λόγω όχημα, σε κατάσταση ημιβύθισης, εντός της θάλασσας χωρίς επιβαίνοντες. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω όχημα ανελκύστηκε από γερανοφόρο όχημα, με μέριμνα της ιδιοκτήτριας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-70χρονου, από τον λιμένα Αρσανά Αγίας Άννας στον λιμένα Ουρανούπολης, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΙΙ” Ν.Ι. 335,

-51χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-67χρονου, από τον λιμένα ν. Θήρας στον λιμένα ν. Ίου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΜΑΙΣΤΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ” N.Θ. 64 και

-40χρονου και 33χρονης, από τον λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ-Θ/Τ “ΜΑΤΘΙΛΔΗ” Ν.Π. 12056.

Σχετικές εικόνες