Θάνατος λουόμενου στην Κόρινθο - Σύλληψη ημεδαπού στον Πειραιά - Απαγόρευση απόπλου ΕΓ-ΥΓ στην Κέρκυρα - Διακομιδή ασθενούς

ΠΕΙΡΑΙΑΣ (3)
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την ελεύθερη παραλία «Αλεποχωρίου» Αττικής, 80χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****
Στη σύλληψη ενός 40χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, εντός του λιμένα Πειραιά, για παράβαση των άρθρων 167, 169 και 308 του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος είχε επιβιβαστεί σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο που ελλιμενιζόταν στον οικείο λιμένα και ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, επέδειξε απρεπή συμπεριφορά, δημιουργώντας προβλήματα στο πλήρωμα και στους επιβάτες.

Στη συνέχεια, παρά τις παραινέσεις των ανωτέρω στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. με ήρεμο και ευγενικό τρόπο να τους ακολουθήσει, ο εν λόγω ημεδαπός δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις τους, εξυβρίζοντας και απωθώντας ένα εξ αυτών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΗΛΙΔΑ ΙΙ» Ν. Κέρκυρας 43, για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή, οκτώ (08) ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά λιμένα ν. Κέρκυρας.

Το εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Κέρκυρας για τον λιμένα «ΓΑΪΟΥ» ν. Παξών με πέντε (05) επιβάτες, επέστρεψε στον λιμένα ν. Κέρκυρας, με την συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου κατέπλευσε αυτοδύναμα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΉΛΙΔΑ ΙΙ», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μεριμνά της εταιρείας.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Πάτμου προς τον λιμένα «ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ» ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λ. 56, 98χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες