Θάνατος λουόμενου στην Λευκάδα - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος ερευνητικού σκάφους στην Κεφαλλονιά – Σύλληψη αλλοδαπού στην Κύμη - Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για ύπαρξη κολυμβητή σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΚΑΘΙΣΜΑ” δυτικών ακτών ν. Λευκάδος.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα περιπολικό όχημα από ξηρά, όπου διαπίστωσαν ότι εντός της θάλασσας βρισκόταν ο ανωτέρω κολυμβητής, χωρίς τις αισθήσεις του σε απόσταση περίπου 50 μέτρα από την ακτή. Στη συνέχεια και με τη συνδρομή των ναυαγοσωστών της παραλίας, ο κολυμβητής εξήλθε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα, πρόκειται για 47χρονο αλλοδαπό, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδος, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδος που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

*****

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Σάμης και Κεφαλληνίας, ότι 58χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του ερευνητικού σκάφους “LAURA BASSI” σημαίας Ιταλίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Κεφαλληνίας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα στο σημείο μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος “ΚΑΠΤΑΙΝ ΜΑΣΟΣ” Ν. Χίου 823, με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο μετέφερε τον ανωτέρω με ασφάλεια στον λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

*****

Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κύμης, στον λιμένα Κύμης, για παράβαση του άρθρου 291 (επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία των πλοίων) του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω αλλοδαπός κατά τη διάρκεια αγώνων και οδηγώντας jet ski, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να βρεθεί στον προ λιμένα Κύμης, προκαλώντας υλικές ζημίες στον αιγιαλό.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κύμης, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-65χρονου, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Νάξου 53,

-15 μηνών, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας, στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-80χρονης, 3χρονου και 88χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745

Σχετικές εικόνες