Θάνατος λουόμενου στην Πάτρα - Τραυματισμός ατόμου εντός Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα - Αποβίβαση ασθενούς από Ι/Φ σκάφος στην Αρχαία Επίδαυρο - Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στο Πέραμα Αττικής - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες χθες από τη θαλάσσια περιοχή «ΜΠΟΖΑΪΤΙΚΑ» Πατρών, 68χρονος ημεδαπός

Στον ανωτέρω αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από παρευρισκόμενους ιδιώτες ιατρούς και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας, για τον τραυματισμό 66χρονου ημεδαπού επιβαίνοντα σε Ι/Φ σκάφος Ελληνικής σημαίας, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νησίδας Δίαπλος Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, ο 66χρονος έπεσε από την κλίμακα του ανωτέρω σκάφους, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο κεφάλι.

Ο ανωτέρω αρχικά μεταφέρθηκε με βοηθητικό σκάφος (tender) στον λιμένα Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών του Δήμου Β. Κέρκυρας και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

*****

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κορίνθου και Παλαιάς Επιδαύρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 68χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα Ι/Φ σκάφους, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο έξω από τον λιμένα στον κόλπο Αρχαίας Επιδαύρου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Για το σημείο αναχώρησε Ε/Π-Α/Κ σκάφος, με επιβαίνοντα στέλεχος του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Παλαιάς Επιδαύρου του Λιμεναρχείου Κορίνθου, το οποίο εντόπισε και συνόδευσε το εν λόγω Ι/Φ στον λιμένα Αρχαίας Επιδαύρου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Η ανωτέρω 68χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Πλοίων (VTS) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι Φ/Γ πλοίο Ελληνικής σημαίας το οποίο είχε αποπλεύσει από ναυπηγεία του Περάματος Αττικής, παρουσίασε μηχανική βλάβη, με εννέα (09) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ”.

Το εν λόγω Φ/Γ ρυμουλκήθηκε από Ρ/Κ σκάφος σε ναυπηγεία Περάματος Αττικής, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-34χρονου, από τον λιμένα Πισαετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-32χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV ” Ν. Νάξου 64,

-62χρονης, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-80χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Νάξου 53,

-49χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-34χρονου, από τον λιμένα Γουβιών ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-87χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-58χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-43χρονου, από τον λιμένα Αγκιστρίου ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες