Θάνατος λουόμενου στην Ρόδο - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό ατόμων στη Σητεία - Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στο Πόρτο Χέλι - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Κ/Μ στον Πόρο - Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στον Άλιμο Αττικής

DSC_9601.1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή παραλίας βορειοανατολικά ν. Ρόδου, 78χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης :

Αναφορικά με τον εντοπισμό τριάντα επτά (37) ατόμων στην επαρχιακή οδό Παλαικάστρου – Ζάκρου δήμου Σητείας, την 01/09/2023, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σητείας, γνωρίζεται ότι:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σητείας, κατά τη διενέργεια περιπολιών και με τη συνδρομή του οικείου Α.Τ., εντόπισαν έξι (06) ακόμα αλλοδαπούς (4 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 ανήλικη), στην ευρύτερη περιοχή Σχοινιά ανατολικών ακτών ν. Κρήτης.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν σε κτίριο του επιβατικού λιμένα Σητείας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο Ρ/Κ πλοίου, για την προσάραξη σε αβαθή Θ/Γ σκάφους σημαίας Μάλτας, μεσημβρινές ώρες την 01/09/2023, λόγω βλάβης στις προπέλες, στη θαλάσσια περιοχή κόλπου ¨Χινίτσα¨ Πορτοχελίου, με τέσσερα (04) μέλη πληρώματος και πέντε (05) επιβάτες.

Στην περιοχή μετέβη Ρ/Κ πλοίο, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το ανωτέρω θαλαμηγό σε ναυπηγείο του Περάματος, ενώ οι πέντε (05) επιβάτες αποβιβάστηκαν με βοηθητικό σκάφος στην ακτή, καλά στην υγεία τους.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος απαγορεύτηκε ο απόπλους του θαλαμηγού μέχρι τη προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από τον συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Κ/Μ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 6” Ν.Π. 11345 ότι, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Πειραιά προς τον λιμένα Πόρου, το εν λόγω πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Πόρου, αποβιβάζοντας με ασφάλεια 295 επιβάτες, 86 εκ των οποίων είχαν ως τελικό προορισμό τον οικείο λιμένα.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του Ε/Γ-Κ/Μ, μετά όμως από την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας/διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ένας μεμονωμένος πλους για τον λιμένα Πειραιά προς αποκατάσταση της εν λόγω βλάβης, ενώ οι υπόλοιποι 209 επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός της μαρίνας Αλίμου Αττικής, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μία 27χρονη, ενώ έκανε όπισθεν παρέσυρε και έριξε στο οδόστρωμα μία 55χρονη πεζή.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός της 55χρονης στο πίσω μέρος του κεφαλιού, η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ¨Τζάνειο¨, απ’ όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

Σχετικές εικόνες