Θάνατος λουόμενου στην Σκάλα Καλλονής Λέσβου – Βύθιση σκάφους με τρεις επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους στην Ιτέα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε απογευματινές ώρες χθες από την θαλάσσια περιοχή της Σκάλας Καλλονής ν. Λέσβου,94χρονος ημεδαπός.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Κέντρο Υγείας Καλλονής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ιτέας, για βύθιση σκάφους στην θαλάσσια περιοχή πλησίον του φάρου Ανδρομάχης Ακρωτηρίου Τραχήλου Φωκίδας, σε απόσταση είκοσι περίπου μέτρων από βραχώδη ακτή, με τρεις επιβαίνοντες, οι οποίοι κολύμπησαν στην ακτή και διερχόμενο σκάφος τους περισυνέλεξε ασφαλώς.

Στην περιοχή μετέβησαν τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν δύο άνδρες και μία γυναίκα καλά στην υγεία τους ενώ διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το σκάφος ''ΝΑΤΑΛΙΑ'' Τ.Χ 177-δ'. Σύμφωνα με δήλωση των επιβαινόντων η βύθιση προκλήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης και στη συνέχεια εισροής υδάτων.

Από την Λιμενική Αρχή Ιτέας που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο κυβερνήτης του σκάφους ο οποίος δεν έφερε άδεια χειριστή ταχυπλόου και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία σε ΙΧΕ όχημα στον Νότιο Λιμένα Πατρών, εντοπίστηκαν ο οδηγός και η συνοδηγός του να επιδεικνύουν έγγραφα για τον τρίτο επιβαίνοντα τα οποία ανήκαν σε άλλο πρόσωπο, ενώ παράλληλα προσήλθαν στο Λιμενικό κατάστημα δύο ακόμη αλλοδαποί οι οποίοι αναζητούνταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οι οποίοι φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα και το ΙΧΕ όχημα.