Θάνατος λουόμενου στο 'Αστρος Κυνουρίας – Επακούμβηση Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Ιθάκη και τραυματισμός επιβαίνοντα – Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στη Χαλκίδα – Παροχή συνδρομής σε ανήλικο στις Σπέτσες – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή της του Παράλιου Άστρους Κυνουρίας , 83χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Άστρους, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Παράλιου Άστρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ''ΕΜΕΡΑΛΝΤ'' Ν.Π. 11598, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Μαρμάγκα Ιθάκης, με δώδεκα (12) επιβαίνοντες.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ''ΧΡΥΣΟΓΙΑΝΝΟΣ ΙΙΙ'' Σ. Ιθάκης, με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και ιδιώτη δύτη, όπου, αφού εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος, διαπίστωσαν την επακούμβηση της αριστερής πλευράς του στην ακτή, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκδορών σε αυτήν καθώς και στην καρίνα του σκάφους. Πιο συγκεκριμένα, στην προαναφερόμενη θαλάσσια περιοχή και παραπλεύρως του ''ΕΜΕΡΑΛΝΤ'', βρίσκονταν αγκυροβολημένα τα Ε/Π-Τ/Ρ “ΓΚΑΡΙΜΠΑΛΝΤΙ” Ν.Π. 11317 και “ΡΟΥΜΠΙ” Ν. Σαρωνικού 77. Το “ΡΟΥΜΠΙ” ξέσυρε την άγκυρα του “ΓΚΑΡΙΜΠΑΛΝΤΙ” με αποτέλεσμα αυτό να έρθει σε επαφή με το ''ΕΜΕΡΑΛΝΤ',' ενώ στη συνέχεια ξέσυρε και την άγκυρα του ''ΕΜΕΡΑΛΝΤ'' το οποίο επακούμβησε στην ακτή.

Το σκάφος ''ΕΜΕΡΑΛΝΤ'' περιήλθε σε ασφαλή θέση με ενέργειες του Κυβερνήτη του, ενώ κατά την διαδικασία αποκατάστασης της θέσης αγκυροβολίας του προκλήθηκε ο τραυματισμός ενός (01) εκ των συνολικά δώδεκα (12) επιβαινόντων μετά από αποκόλληση βράχου. Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας για περαιτέρω νοσηλεία.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης απαγορεύτηκε ο απόπλους των ''ΓΚΑΡΙΜΠΑΛΝΤΙ'' και ''ΕΜΕΡΑΛΝΤ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, επί της οδού Μιαούλη στη διασταύρωση με την οδό Αποστόλη στη Χαλκίδα, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 47χρονο, παρέσυρε έναν 69χρονο πεζό.

Από το τροχαίο, τραυματίστηκε ελαφρά ο πεζός, ο οποίος προσπάθησε να διασχίσει κάθετα την οδό Μιαούλη, ενώ διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σπετσών, για αγνοούμενο ανήλικο, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Κουζουνού ν. Σπετσών, κατά τη διάρκεια λήψης θαλάσσιου λουτρού.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Ο ανήλικος εντοπίστηκε στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχοντας τις αισθήσεις του, και μεταφέρθηκε με το περιπολικό σκάφος σε παρακείμενη ακτή, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του Δήμου Σπετσών και διακομίσθηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών, απ' όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σπετσών.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-40χρονης, 30χρονου και 87χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα μαρίνας Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-83χρονου, από τον λιμένα ν. Κέας στον λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-38χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-51χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-95χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53.